Mikä on UFC?

 

Urheilun ystävät ovat miettineet viime aikoina paljon mikä on UFC, sillä tämä kolmikirjaiminen yhdistelmä on ollut viime aikoina runsaasti esillä härmäläisessä mediassa kasvavan suomalaismenestyksen ansiosta.

UFC eli Ultimate Fighting Championship on maailman suurin ja suosituin vapaaotteluorganisaatio. Promootio on maailman nopeimmin kasvavan urheilulajin, vapaaottelun, lippulaiva. UFC aloitti toimintansa vuonna 1993 virallisena vapaaottelupromootiona. Yhtiö on omatoimisesti mullistanut vapaaottelun ja vienyt lajia isojen askeleiden saattelemana eteenpäin urheilun valtavirrassa.

Lue tästä lisää: "Mitä on vapaaottelu?"

UFC numeroina

UFC:n omistaa Zuffa LLC, jonka pääkonttori sijaitsee Las Vegasissa, mutta yhtiöllä on toimistoja myös Lontoossa, Torontossa ja Singaporessa. UFC tuottaa vuodessa yli 40 tapahtumaa ja se on maailman suurin maksu-tv:n tarjoaja, jonka lähetyksiä nähdään yli 129 maassa ympäri maailmaa. Lajia seurataan lähes 800 miljoonassa kotitaloudessa yli 28 eri kielellä.

UFC TV & Media

Vuonna 2011 UFC sai suurta jalansijaa Yhdysvalloissa, kun yhtiö allekirjoitti rahakkaan seitsemän vuoden sopimuksen Fox Sports Media Groupin kanssa. Sopimuksen ansiosta UFC näkyy kaikilla Fox Sportsin kanavilla ja kanavayhtiö lähettää vuoden aikana neljä UFC-tapahtumaa suorana. Pakettiin kuuluu myös television pitkäaikaisin urheiluun keskittyvä tosi tv-ohjelma ”The Ultimate Fighter”.

UFC tarjoaa faneilleen myös Fight Pass-palvelua, jonka kautta pääsee käsiksi maailman laajimpaan viralliseen otteluvalikoimaan ja suoratoistopalvelun avulla näkee myös tapahtumia suorana ja jälkikäteen uusiksi.

Suomessa UFC:n TV-oikeudet omistaa vuoden 2016 alusta alkaen Viaplay, joka teki tuoreen nelivuotisen sopimuksen promootion kanssa. Uusi mediaoikeuksien haltija on tehnyt vapaaottelun katsomisesta ilmaista kaikille rekisteröityneille asiakkaille ilman maksu- tai sitoutumisvaatimuksia.

Toivottavasti tämä lyhyt tietoisku auttoi edes hieman selventämään sitä, mikä on Ultimate Fighting Championship.


 Viaplay - Nauti UFC:stä tästä >>

Viaplay on UFC:n ystävän koti ainakin seuraavat neljä vuotta, sillä mediajätti hommasi oikeudet itselleen vuoteen 2020 asti. Enää et tarvitse laittomia heikkolaatuisia ja tökkiviä nettistriimejä, sillä Fighting-paketilla näet maailman parasta kamppailu-urheilua (UFC+nyrkkeily) vain hintaan 19,95€/kk! Tämä tarjous ei sisällä mitään koukkuja - et sitoudu pitkäaikaisiin diileihin, vaan tilauksesi jatkuu määräaikaisena kuukausikohtaisesti. Uudet asiakkaat pääsevät kokeilemaan palvelua kuukauden ILMAISEKSI. Lisäksi pääset halutessasi hyödyntämään Viaplayn muita tuotteita, kuten elokuvat, sarjat ja urheilun (mm. NHL, UEFA Champions League) yhteishintaan 29,95€/kk.