Volkan Oezdemir haluaa seuraavaksi kohdata Jimi Manuwan

 

Viime sunnuntaina Tukholmassa Volkan Oezdemir astui Octagoniin vedonlyöntikertoimien valossa todella isona altavastaajana otteluunsa Misha Cirkunovia vastaan. Asetelma oli käytännössä sama kuin Oezdemirin helmikuisessa UFC-debyytissä Ovince Saint Preux'ia vastaan, jolloin Oezdemir onnistui voittamaan ennakkosuosikin hajaäänituomioilla. 

Oezdemirillä kesti vain 28 sekuntia todistaa, ettei vedonlyöntikertoimilla ole juuri merkitystä häkin ovien sulkeuduttua. Cirkunov lähti heti alkuun painostamaan vastustajaansa agressiivisesti, mutta sveitsiläisottelijan lyhyt oikean käden vastaisku napsahti täydellisesti Cirkunovin korvan taakse, jonka seurauksena venäläisottelija romahti välittömästi kanveesiin ja ottelu oli sitä myöten taputeltu.

Vakuuttavan tyrmäysvoiton seurauksena 27-vuotias Oezdemir todisti kuuluvansa UFC:n kevyen raskaansarjan ranking-listan kärkiviisikkoon, johon hänet sijoitettiin jo hänen voitokkaan UFC-debyyttinsä jälkeen. Vaikka Oezdemir on nähty Octagonissa vain kahdesti, hän on UFC-urallaan todella mielenkiintoisessa tilanteessa painoluokkansa kärkikastin ottelijamateriaalin kapeuden ansiosta, josta varsin pätevänä todisteena toiminee ranking-listan neljännellä sijalla keikkuva vanha sotaratsu Shogun Rua. Käytännössä Oezdemir on siis enää maksimissaan kahden ottelun päässä mestaruusottelusta ja Oezdemirilla on jo mielessään vastustaja, jonka päihittäminen nostaisi hänet takuuvarmasti hyvin lähelle mestaruuskahinoita.

Oezdemir toivoo seuraavaksi kohtaavansa kolmanneksi rankatun Jimi Manuwan, joka toimii tällä hetkellä B-suunnitelmana ja varamiehenä, mikäli painoluokan hallitseva mestari Daniel Cormier tai ykköshaastaja ja entinen mestari Jon Jones ei selviydy häkkiin asti heinäkuun loppupuolella järjestettävässä UFC 214 -tapahtumassa.

Ottaen huomioon sen faktan ettei Oezdemir ottanut käytännössä lainkaan osumaa ottelussaan Cirkunovia vastaan, on hyvinkin mahdollista että Oezdemir saa toiveensa läpi ja kohtaa seuraavaksi Manuwan UFC 214 -tapahtumassa. Pelkästään 37-vuotiaan kovakätisen englantilaisottelijan ranking-sijoitus ei ole kuitenkaan ainoa syy, miksi Oezdemir on kiinnostunut kohtaamaan viime ottelussaan Corey Andersonin tyrmänneen Manuwan.

"Hän on pystyottelija ja nyt kun Anthony Johnson on eläkkeellä, niin hän on painoluokan kovimpana pidetty pystyottelija", Oezdemir sanoi. "Minä olen myös pystyottelija, joten meillä on asioita jotka meidän pitää selvittää."

Daniel Cormier puolustaa kevyen raskaansarjan mestaruusvyötään 29. heinäkuuta UFC 214 -tapahtumassa Jon Jonesia vastaan. Tämän jälkeen todennäköisin seuraava mestaruushaastaja on Tukholmassa Glover Teixeiran tyrmännyt Alexander Gustafsson, joka pitää tällä hetkellä hallussaan painoluokan ranking-listan piikkipaikkaa ja joka on onnistunut tarjoamaan sekä Jonesille että Cormierille todella tiukan ja tasaisen vastuksen. Vaikuttaisi hyvinkin loogiselta, että mikäli Oezdemirin ja Manuwan välinen ottelu toteutuu, niin kyseisen ottelun voittaja lunastaa itselleen paikan haastajien jonossa heti Gustafssonin takana.

Lähde: mmafighting.com