UFC FN Chiesa vs. Lee -tulokset: Mario Yamasaki pilasi pääottelun

 

Oklahoma Cityssä viime yönä järjestetyn UFC Fight Night 112 -tapahtuman pääotteluna nähtiin Kevin Leen ja Michael Chiesan välinen kevytsarjan ottelu. Chiesan ja Leen välienselvittelyä odotettiin eritysesti toukokuussa järjestetyn käsikähmään päättyneen lehdistötilaisuuden vuoksi, mutta valitettavasti pääottelun kehätuomarina hääräillyt Mario Yamasaki tunaroi pahasti ja ottelu päättyi todella kiistanalaisissa merkeissä.

Ensimmäisen erän loppupuolella vahvasti iskuilla ja vartalotriangelilla Chiesaa dominoinut Lee nappasi takakuristuksen tiukasti kiinni ja Yamasaki keskeytti ottelun ajassa 4:37 ja Lee julistettiin voittajaksi luovutuksella.

Ainoa ongelma Yamasakin väliintulossa oli se, että Chiesa ei missään vaiheessa menettänyt tajuntaansa tai taputtanut. Yamasakin toiminta oli täysin käsittämätöntä ja liian aikainen keskeytys pilasi mielenkiintoisen ja odotetun pääottelun totaalisesti. Leen kuristus oli kieltämättä todella tiukasti kiinni, mutta historian saatossa ottelijat ovat monesti selvinneet tiukemmistakin kuristuksista eikä ottelun keskeyttämiselle ollut mitään järkeviä perusteita.

Välittömästi naurettavan huonosti hommansa hoitaneen Yamasakin väliintulon jälkeen Chiesa pomppasi välittömästi pystyyn ja protestoi voimakkaasti kehätuomarin surkeaa ja amatöörimäistä kömmähdystä karjuen "En taputtanut, mitä vittua!?", joka puhuu sen puolesta ettei Chiesa ollut vielä lähelläkään tajunnan menetystä, vaikka tilanne ehkä Yamasakin puusilmien kautta tarkasteltuna siltä näyttikin. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Chiesa kertoi, että hänen mielestään Yamasakilla ei pitäisi tämän mokan jälkeen olla enää mitään asiaa vapaaottelukehään ja tähän mielipiteeseen on kieltämättä helppo yhtyä.

Molemmat ottelijoista ovat valmiita kohtaamaan uusintaottelun merkeissä joulukuussa, jolloin UFC järjestetää tapahtuman Leen kotikaupungissa Detroitissa. 

UFC-pomo Dana White ei myöskään ollut lainkaan mielissään Yamasakin törttöilystä ja postasi Instagramiin kuvan, jonka kuvatekstissä hän tylytti hommansa paskasti hoitanutta Yamasakia rajuin sanankääntein. Tuohtunut White onnistui kiukunpuuskassaan sekoittamaan Mario Yamasakin ja Steve Mazzagattin ja haukkui tekstissään Mario Mazzagattia, mutta virhe oli siinä mielessä ymmärrettävä, että sekä Yamasaki ja Mazzagatti ovat profiloituneet vahvasti hommansa toisinaan aivan kelvottoman huonosti hoitaviksi kehätuomareiksi ja sukunimen väärin kirjoittaminen saattoi toisaalta hyvinkin olla myös ihan vain silkkaa vittuilua Whiten toimesta.

Tapahtuman esipääottelussa häkkiin astuivat Tim Boetsch ja ylipainoisena punnituksiin saapunut entinen välisarjan mestari Johny Hendricks. Boetsch potki avauserässä vastustajaansa jalkoihin ja vartaloon aktiivisesti, jonka lisäksi Boetsch painosti vastustajaansa ja sai myös iskuja hyvin perille. Hendricks onnistui löytämään tavaramerkikseen muodostuneella vasurillaan Boetschin leuan, mutta Hendricksin pelätty vasuri ei ole ollut entisensä enää USADA:n valvonnan alaisena ja Boetsch ei ollut iskusta juuri moksiskaan.

Toisessa erässä Boetsch satutti Hendricksiä pääpotkulla joka horjutti entistä välisarjan mestaria. Boetsch hoiti viimeistelyn kliinisesti ja nakutti Hendricksin lopullisesti kumoon oikean käden alakoukuilla. Kilpikonna-asentoon vetäytynyt Hendricks ei tehnyt mitään järkevää puolustautuakseen Boetschin mattoiskuilta ja tuomari keskeytti ottelun ajassa 0:46 ja Boetsch julistettiin voittajaksi teknisellä tyrmäyksellä. 

TKO-tappio oli Hendricksin uran toinen, eikä läskissä kunnossa puntarille saapunut entinen mestari näyttänyt enää lainkaan samalta mieheltä, joka voitti itselleen välisarjan mestaruusvyön vuonna 2014. Hendricks on nyt hävinnyt neljä viimeisistä viidestä ottelustaan ja epäonnistunut painonpudotuksessa kolmesti, joten näyttää hyvin todennäköiseltä että dopingtestaamisen kiristymisen jälkeen heikosti esiintyneen Johnyn UFC-ura on hyvin lähellä loppuaan.

Tapahtumassa nähtiin myös entisen kahden painoluokan mestarin B.J. Pennin ja yli kaksi vuotta kestäneeltä tauolta palanneen Dennis Siverin välinen höyhensarjan ottelu. Ottelun ainoaksi valopilkuksi jäi Pennin osalta toisessa erässä nähty tiputus, mutta muuten Siver piti ottelun tahtipuikkoa tiukasti käsissään. Siver oli vastustajaansa nopeampi ja hoiti homman lopulta kotiin monipuolisemmalla pystyottelullaan, jonka ansiosta Siver lopulta voitti ottelun kolmen erän päätteeksi enemmistöäänin.

Voitto oli Siverin ensimmäinen sitten vuoden 2015. Penn ei ole voittanut otteluakaan sitten vuoden 2010 marraskuun ja on parhaillaan todella surullisessa viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa, eikä BJ:llä ole viimeöisen esityksen perusteella enää oikein mitään annettavaa edes Siverin kaltaista ikääntyvää alemman keskikastin ottelijaa vastaan. Toivoa sopii, että havaijilaisottelija tajuaa vihdoin ripustaa hanskat lopullisesti naulaan.

Voi kuitenkin hyvinkin olla, että haaveet Pennin eläköitymisestä ovat vain toiveajattelua ja jo ajat sitten raiteiltaan rumasti syöksynyt juna saattaa jatkaa tästä kaikesta huolimatta edelleen murheellista matkaansa kohti edessä vääjäämättä häämöttävää rumaa päätepysäkkiä.