UFC 214: "The Korean Zombie" ulkona ottelusta Lamasia vastaan polvivamman vuoksi

 

Vapaaottelufanien keskuudessa suurta suosiota nauttiva höyhensarjan ottelija Chan Sung "The Korean Zombie" Jung on joutunut vetäytymään odotetusta ottelustaan kolmanneksi sijoitettua Ricardo Lamasia vastaan.

Korealaisottelija joutuu jättämään UFC 214 -tapahtumaan kaavaillun ottelunsa väliin kärsittyään polvivamman, joka vaatii leikkaushoitoa. Jungin polvi leikataan ensi viikolla ja leikkauksesta toipuminen voi kestää jopa puoli vuotta.

Viihdyttävän ottelutyylinsä vuoksi fanien rakastama Jung (14-4) ei ole viime vuosina pystynyt ottelemaan läheskään niin aktiivisesti kuin hän ja hänen faninsa olisivat toivoneet. Jung kohtasi Jose Aldon höyhensarjan mestaruusottelussa UFC 163 -tapahtumassa vuonna 2013, mutta kärsi TKO-tappion neljännessä erässä sen jälkeen, kun hänen olkapäänsä oli mennyt sijoiltaan ottelun tiimellyksessä. Hävityn mestaruusottelun jälkeen Jung joutui jättämään kaavaillun ottelunsa Akira Corassania vastaan väliin loukkaantumisen vuoksi, jonka jälkeen Jung siirtyi Etelä-Korean armeijan harmaisiin suorittamaan pakollista kahden vuoden mittaista asepalvelusta.

Korealainen zombie palasi Octagoniin kuluvan vuoden helmikuussa ja tyrmäsi Dennis Bermudezin ensimmäisessä erässä UFC Fight Night 104 -tapahtuman pääottelussa. Jung palkittiin voitosta Performance of the Night -bonuksella ja hänet nostettiin suoraan höyhensarjan ranking-listan sijalle viisi.

Kyseessä on jo toinen kerta kuin Jungin ja Lamasin välille suunniteltu ottelu peruuntuu, sillä kaksikon oli alun perin tarkoitus kohdata jo UFC 162 -tapahtumassa vuonna 2013. Tällöin ottelu peruuntui, koska höyhensarjan ykköshaastaja Anthony Pettis loukkantui ja painoluokan mestari Aldo jäi ilman vastustajaa, jonka seurauksena UFC päätti tarjota mestaruusottelua Jungille joka luonnollisesti suostui tarjoukseen ja Lamas jäi silloinkin ilman vastustajaa. Nyt UFC yrittää parhaillaan etsiä korvaavaa vastustajaa Lamasille (17-5), joka on voittanut kolme viidestä viime ottelustaan.

UFC 214 järjestetään 29. heinäkuuta ja tapahtuman pääotteluna nähdään Daniel Cormierin ja Jon Jonesin välinen uusintaottelu kevyen raskaansarjan mestaruudesta.

Lähde: mmafighting.com