UFC 214: Mestaruusottelu Cris Cyborg vs. Megan Anderson lähellä vahvistusta

 

UFC on lähellä Cris "Cyborg" Justinon ja Megan Andersonin välisen naisten höyhensarjan mestaruusottelun vahvistamista UFC 214 -tapahtumaan. Virallista vahvistusta odotetaan lähipäivien aikana.

Toistaiseksi ei ole tiedossa miten ja milloin painoluokan tämänhetkinen hallitseva mestari Germaine de Randamie riisutaan mestaruusvyöstään. Hollantilaisottelijasta tuli UFC:n naisten höyhensarjan historian ensimmäinen mestari helmikuussa, jolloin hän päihitti Holly Holmin todella kyseenalaisesti kaikin tuomariäänin, mutta sittemmin hollantilainen potkunyrkkeilijä on ollut sivussa loukattuaan ottelussa kätensä.

Justinoa (17-1, 1 NC) pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana naispuolisena vapaaottelijana, mutta brasilialaista kyborgia ei ole nähty Octagonissa sitten viime vuoden syyskuun, jolloin hän viimeisteli Lina Länsbergin teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä. Ottelun jälkeen Cyborg joutui ongelmiin USADA:n kanssa, mutta kaksi kuukautta kestäneiden tutkimusten jälkeen Cyborgille myönnettiin retroaktiivinen therapeutic use exemption -erikoislupa (TUE) diureetti spironolaktonin käyttöön, jota Justinon lääkäri oli hänelle määrännyt. Justino selvisi tapauksesta ilman rangaistuksia USADA:lta ja UFC:lta.

UFC suunnitteli alun perin 29. heinäkuuta järjestettävään UFC 214 -tapahtumaan ottelua Justinon ja de Randamien välille, mutta hallitseva mestari kieltäytyi tarjotusta ottelusta vedoten Cyborgin dopinghistoriaan ja ilmoitti mieluummin luopuvansa mestaruusvyöstään kuin ottelevansa Cyborgia vastaan. Kakkosvaihtoehtona UFC yritti puuhata ottelua Justinon ja Cat Zinganon välille, mutta tämä suunnitelma meni plörinäksi Zinganon terveysongelmien vuoksi.

Suunnitelmien kariutumisen johdosta ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jäi australialainen Megan Anderson (8-2), joka pitää tällä hetkellä hallussaan UFC:n omistaman Invicta-organisaation höyhensarjan mestaruusvyötä. Anderson voitti Invictan höyhensarjan väliaikaisen mestaruusvyön voittamalla Charmaine Tweetin teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä kuluvan vuoden tammikuussa. Neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa oleva Anderson ylennettiin höyhensarjan viralliseksi mestariksi kun painoluokan mestaruusvyötä hallussaan pitänyt Cyborg luopui mestaruusvyöstään maaliskuussa UFC-uransa vuoksi. 

UFC 214 järjestetään 29. heinäkuuta ja tapahtuman pääotteluna nähdään Daniel Cormierin ja Jon Jonesin välinen uusintaottelu kevyen raskaansarjan mestaruudesta. Justinon ja Andersonin välinen ottelu tulee näillä näkymin toimimaan tapahtuman esipääotteluna.

Lähde: mmafighting.com