UFC 213: Kääpiösarjan mestaruusmatsi peruttu, tilalle Romero vs. Whittaker

 

Vaikka UFC 213 -tapahtuman pääotteluksi alun perin suunniteltu kääpiösarjan mestaruusottelu hallitsevan mestarin Cody Garbrandtin ja T.J. Dillashaw'n välillä on nyt virallisesti peruuntunut mestarin selkävamman vuoksi, tullaan tapahtumassa silti näkemään miesten mestaruusottelu.

UFC:n keskisarjan ykköshaastaja Yoel Romero (13–1) kohtaa Las Vegasissa 8. heinäkuuta järjestettävän tapahtuman esipääottelussa kolmanneksi sijoitetun Robert Whittakerin (18–4) keskisarjan väliaikaisesta mestaruusvyöstä.

Romero saapuu otteluun kahdeksan ottelun voittoputkessa, joista jokainen kahta lukuunottamatta on tullut joko tyrmäyksellä tai teknisellä tyrmäyksellä. Viimeksi Romero nähtiin Octagonissa UFC 205 -tapahtumassa, jolloin hän murjoi painoluokan entisen mestarin Chris Weidmanin tajuttomaksi brutaalilla hyppypolvella ja mattoiskuilla. Tätä ennen Romero on viimeistellyt myös muun muassa UFC:n kevyen raskaansarjan entisen mestarin Lyoto Machidan ja sittemmin eläkkeelle jääneen Tim Kennedyn.

Whittakerin voittoputki on tällä hetkellä seitsemän ottelun mittainen ja kaiken kaikkiaan 14 hänen kahdeksastatoista voitostaan on tullut keskeytyksellä. Australialaisottelijan viimeisin voitto nähtiin UFC on FOX 24 -tapahtumassa, jossa hän kohtasi pitkään painoluokan kärjen tuntumassa majailleen Ronaldo "Jacare" Souzan. Whittakeria pidettiin ennen ottelua melkoisena altavastaajana, mutta 26-vuotias TUF-voittaja yllätti kaikki ja viimeisteli Souzan toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä pääpotkun ja mattoiskujen seurauksena.

Ottelu keskisarjan väliaikaisesta mestaruusvyöstä järjestetään, koska painoluokan hallitseva mestari Michael Bisping kärsii tällä hetkellä polvivammasta. Tällä hetkellä tilanne on Bispingin suhteen kinkkinen, sillä hallitsevan mestarin oli alun perin tarkoitus seuraavaksi puolustaa mestaruusvyötään paluunsa Octagoniin pitkän tauon jälkeen tekevää välisarjan entistä mestaria Georges St. Pierreä vastaan, mutta UFC-pomo Dana White ilmoitti, että kyseinen ottelu perutaan GSP:n aikatauluongelmien vuoksi. Kaikella logiikalla ja todennäköisyydellä Bisping puolustaa tervehdyttyään mestaruusvyötään Romero vs. Whittaker -ottelun voittajaa vastaan ja GSP:n loppuvuodesta tapahtuvaan paluuotteluun järjestetään joku toinen vastustaja. 

UFC 213 -tapahtuman pääotteluna nähdään naisten kääpiösarjan mestaruusottelu Amanda Nunesin (14-4) ja ykköshaastaja Valentina Shevchenkon (14–2) välillä. Tämän lisäksi tapahtumassa tullaan näkemään jo kauan odotettu välisarjan entisen mestarin Robbie Lawlerin ja Donald Cerronen välinen välisarjan mittelö, sekä raskaansarjan entisen mestarin Fabricio Werdumin ja Alistair Overeemin järjestyksessään kolmas kohtaaminen. UFC 213 järjestetään 08.07. Las Vegasin T-Mobile Arenalla.

Miesten kääpiösarjan mestaruusottelun peruunnuttua Garbrandtin loukkaantumisen vuoksi näyttää tällä hetkellä siltä, että UFC suunnittelee tosissaan kääpiösarjan ex-mestarin Dillashaw'n ja kärpässarjan hallitsevan mestarin ja pound-for-pound-listan ykkösnimen Demetrious Johnsonin välistä kärpässarjan mestaruusottelua elokuulle. 

Dillashaw on kertonut olevansa täysin valmis siirtymään kärpässarjaan mestaruusottelua varten, mutta "Mighty Mouse" ei ole omien sanojensa mukaan ottelusta hirveän kiinnostunut ja tuoreessa haastattelussa kantansa paljastaneella mestarilla oli asian suhteen myös ihan relevantti pointti. 

"Painoluokassani on paljon muita haastajia joilla on häntä enemmän voittoja ja jotka ovat parhaillaan voittoputkessa", Johnson kertoi. "Tämä ei olisi mikään superottelu, koska TJ ei ole mestari. Hän on vain kääpiösarjalainen joka tiputtaa kärpässarjaan ohitellakseen jonossa, jossa edetäkseen muut kärpässarjan ottelijat ovat nähneet paljon vaivaa ja tehneet paljon työtä. Jos hän olisi mestari, niin silloin tässä matsissa olisi järkeä."

Vaikka ottelu olisikin taatusti Johnsonin loistokkaan UFC-uran korkeaprofiilisin ja todennäköisesti myös rahakkain matsi, niin voi silti olla ettei Johnson ole edellä mainittujen syiden vuoksi kiinnostunut kohtaamaan Dillashaw'ta. Mikäli ottelu kääpiösarjan ex-mestaria vastaan ei toteudu, kohtaa Johnson seuraavaksi todennäköisesti kärpässarjan ranking-listalla kolmanneksi sijoitetun Ray Borgin.

Dillashaw hävisi kääpiösarjan mestaruusvyönsä vuoden 2016 tammikuussa Dominick Cruzille hajaäänin, jonka jälkeen Dillashaw on palannut takaisin voittokantaan päihittämällä perättäin Raphael Assunçãon ja John Linekerin tuomariäänin. Johnson on puolustanut mestaruusvyötään onnistuneesti 10 kertaa ja viimeisimmässä ottelussaan hän voitti Wilson Reisin käsilukolla kolmannessa erässä. Kaiken kaikkiaan DJ on parhaillaan 12 ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Lähde: bloodyelbow.com