Shogun Rua haluaa kohdata OSP:n uusintaottelussa Japanissa

 

UFC-urallaan ensimmäistä kertaa kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa oleva legendaarinen brasilialaisottelija Mauricio "Shogun" Rua haluaa kasvattaa voittoputkensa neljän matsin mittaiseksi ja astella Octagoniin seuraavan kerran Japanissa, jossa hän PRIDE-aikoihin nousi yhdeksi aikansa suurimmista vapaaottelutähdistä. Japanissa Shogun haluaisi kohdata Ovince Saint Preux'n uusintaottelun merkeissä. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen vuonna 2014 päättyi vain 34 sekunnissa, kun OSP vei voiton Ruasta teknisellä tyrmäyksellä brasilialaisyleisön edessä UFC Fight Night 56 -tapahtumassa.

"Ottelin viimeksi maaliskuussa. Olen käynyt tiimini kanssa keskusteluja ja haluaisimme että ottelen seuraavan kerran syyskuussa", Rua kertoi tuoreessa haastattelussa. "Niihin aikoihin Japanissa ollaan järjestämässä UFC-tapahtumaa ja minulla on paljon rakkautta sitä maata ja sen ihmisiä kohtaan. Olisi mukava otella taas siellä. Haluaisin otella esipääottelussa tai pääottelussa, mutta sillä ei ole hirveästi merkitystä. Eniten minulle merkitsee päästä mukaan kyseisen taphtuman ottelukortille. Minulla on mahtavia muistoja Japanista ja siellä on hyvä energia. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ottelen seuraavan kerran Saitama Super Arenalla, jossa olin mestari. Siellä on mahtava energia ja minulla on siitä paikasta paljon hyviä muistoja."

Nykyisin UFC:n kevyen raskaansarjan ranking-listalla viidenneksi sijoitettu Shogun otteli japanilaisessa PRIDE-organisaatiossa vuosina 2003-2007 ja Shogunin suurimmaksi saavutukseksi PRIDE:ssa jäi vuoden 2005 keskisarjan Grand Prix -turnauksen voitto. Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Shogun viimeisteli Quinton "Rampage" Jacksonin futispotkuilla ensimmäisessä erässä. Seuraavaksi Rua kohtasi Antônio Rogério Nogueiran, jonka Shogun voitti kaikin tuomariäänin. Turnauksen semifinaalissa Shogun kohtasi Alistair Overeemin, jonka brasilialaisottelija pisti nippuun teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä ja finaaliottelussa Shogun tyrmäsi Ricardo Aronan ensimmäisessä erässä.

"Kunnioitan paljon OSP:tä joka voitti minut. Uusintaottelu häntä vastaan kiinnostaisi minua. Ehkä kohtaan hänet Japanissa? En mieti hirveästi sitä, että mikä on tilanteeni painoluokan ranking-listalla", Shogun kertoi. "Ajattelen nykyään vain yhtä ottelua kerrallaan. Jos ajattelen mitä ottelun jälkeen tapahtuu, niin fokukseni ei ole enää käsillä olevassa ottelussa. Minulla on tästä paljon kokemusta. Olen entinen mestari joka on ollut mukana kuviossa jo vuosia. Ehkä mestaruusottelu osuu kohdalleni nopeammin kuin edes uskallan kuvitella. Jos niin tapahtuu, olen todella iloinen."

Shogun Rua nähtiin viimeksi Octagonissa Brasiliassa järjestetyssä UFC Fight Night 106 -tapahtumassa, jonka esipääottelussa brasilialaislegenda voitti Gian Villanten teknisellä tyrmäyksellä. Tuoretta TKO-voittoa edelsivät tuomariäänivoitot Corey Andersonia ja Antônio Rogério Nogueiraa vastaan vuosina 2015 ja 2016. Vuonna 2014 kärsitty nopea TKO-tappio painoluokan ranking-listalla nykyisin seitsemänneksi sijoitettua OSP:tä vastaan on Shogunin pitkän vapaaottelu-uran tuorein häviö.

Lähde: bloodyelbow.com