Raskaansarjan veteraaniottelija Roy Nelson Bellatoriin

 

The Ultimate Fighter -voittaja ja yhdeksäntoista UFC-ottelun veteraani Roy Nelson (22-14) on allekirjoittanut usean ottelun mittaisen sopimuksen Bellator-vapaaotteluorganisaation kanassa.

Nelsonin viimeiseksi UFC-otteluksi jäi huhtikuussa nähty tuomariäänitappio Alexander Volkovia vastaan, jonka jälkeen Nelsonin UFC-sopimus oli taputeltu. Nelsonin Bellator-debyytistä ei ole toistaiseksi tarjolla sen kummempaa tietoa kuin se, että Nelsonin odotetaan astelevan Bellator-häkkiin syksyn aikana.

Pitkän linjan vapaaotteluveteraani voitti The Ultimate Fighter -ohjelman kymmenennen tuotantokauden ja tyrmäsi TUF-turnauksen finaalissa Brendan Schaubin vuonna 2009. Tämän jälkeen Nelson kasasi itselleen 9-10 recordin UFC:ssä ja hänen isoimmat voittonsa Octagonissa tulivat Stefan Struvea, Mirko Cro Copia, Matt Mitrionea, Antonio Rodrigo Nogueiraa ja Antonio "Bigfoot" Silvaa vastaan. Nelson on jättänyt jälkensä UFC-historiaan myös siten, että hänen TUF-turnauksessa teknisellä tyrmäyksellä voittamansa ottelu Kimbo Slicea vastaan on edelleen UFC:n realityohjelman historian katsotuin matsi.

40-vuotias Nelson joutui UFC-uransa aikana useasti sanaharkkaan UFC-pomo Dana Whiten kanssa, mutta tästä huolimatta suosittu raskassarjalainen nähtiin uransa aikana mukana isoissa otteluissa. Bellatorissa Nelsonia odottaa organisaation mielenkiintoinen isojen poikien painoluokka, johon kuuluvat tällä hetkellä muun muassa Mitrione, Bobby Lashley, Cheick Kongo ja Fedor Emelianenko.

Nelson on tuorein UFC-ottelija joka siirtyy kilpailevan organisaation riveihin. Toistaiseksi Nelsonin lisäksi entisistä UFC-ottelijoista muun muassa Phil Davis, Ryan BaderBenson Henderson ja Rory MacDonald ovat loikanneet kilpailijan leiriin.

Lähde: mmafighting.com