Potkunyrkkeilytähti Gökhan Saki allekirjoitti UFC-sopimuksen

 

Lempinimillä The Rebel ja The Turkish Tyson tunnettu entinen potkunyrkkeilijä Gökhan Saki tekee kahden vuoden tauon jälkeen paluun takaisin kamppailu-urheilun pariin.

Turkkilaishollantilainen entinen Glory- ja K-1 -ottelija Saki ilmoitti eilen Twitterissä allekirjoittaneensa UFC-sopimuksen ja myös UFC vahvisti, että moninkertainen potkunyrkkeilymestari on tosiaankin allekirjoittanut sopimuksen maailman suurimman vapaaotteluorganisaation kanssa.

Vaikka Sakin vapaaottelumeriitit eivät ole kummoisia, on hän silti yksi suurimmista nimistä joka on vähään aikaan liittynyt UFC:n riveihin. Saki on potkunyrkkeilyurallaan kohdannut hyvällä menestyksellä maailman parhaita potkunyrkkeilijöitä ja lajilegendoja kuten Rico Verhoevenin, Daniel Ghitan, Alistair Overeemin, Peter Aertsin, Ray Sefon, Tyrone Spongin, Remy Bonjaskyn, Semmy Schiltin ja Badr Harin, joten omassa lajissaan Saki on ehdotonta eliittiluokkaa. 33-vuotiaan Sakin potkunyrkkeilyrecordi on vakuuttavaa luettavaa; 83-12 ja yksi tuloksettomaan no contest -tuomioon päättynyt ottelu. Kaiken kaikkiaan Saki on voittanut 59 ottelua tyrmäyksellä.

Saki hyppäsi vapaaotteluhäkkiin ensimmäistä ja toistaiseksi ainutta kertaa vuonna 2004 Cage Fighting Championsips-organisaation tapahtumassa Liverpoolissa, jolloin hän kärsi tappion teknisellä tyrmäyksellä James Zikiciä vastaan.

Vaikkei Sakin 0-1 vapaaottelurecordi ole kummoinen, on hän silti loistava ja korkean profiilin lisäys UFC:n ottelijarosteriin. UFC:n mukaan kevyessä raskaassa sarjassa otteleva Saki tekee todennäköisesti UFC-debyyttinsä Rotterdamissa syyskuussa järjestettävässä tapahtumassa. Toistaiseksi Sakin UFC-debyyttiottelun mahdollisesta vastustajasta ei ole tietoa.

Lähde: mmafighting.com