Oezdemirin toive toteutui: Manuwa vs. Oezdemir virallista

 

Kuten vanha ja laimea sananlasku sanoo; kannattaa varoa mitä toivoo, sillä toiveet voivat toteutua.

Vain päiviä sen jälkeen kun Volkan Oezdemir kertoi olevansa halukas kohtaamaan seuraavaksi Jimi Manuwan, päätti UFC toteuttaa tämän kevyen raskaansarjan kärkiottelun 29. heinäkuuta järjestettävässä UFC 214 -tapahtumassa.

Oezdemir (14-1) tyrmäsi sunnuntaina Tuhkolmassa järjestetyn UFC Fight Night 109 -tapahtuman esipääottelussa ennakkosuosikki Misha Cirkunovin vain 28 sekunnissa. Helmikuisessa UFC-debyytissään sveitsiläinen Oezdemir kohtasi Ovince Saint Preux'in ja voitti ottelun hajaäänin, jonka seurauksena Oezdemir nousi välittömästi UFC:n kevyen raskaansarjan ranking-listan sijalle viisi. Nopea tyrmäysvoitto Cirkunovia vastaan todisti että Oezdemir todellakin kuuluu painoluokkansa kärkikastiin ja voiton seurauksena 27-vuotias sveitsiläinen nousi ranking-listan sijalle 4, tasoihin vapaaottelulegenda Shogun Ruan kanssa. 

Manuwa (17-2) on tällä hetkellä hirmuisessa vireessä. 37-vuotias britti-iskijä saapuu otteluun kahden ottelun tyrmäysputkessa hänen tyrmäyttyään UFC 204 -tapahtumassa OSP:n ja maaliskuussa Lontoossa Corey Andersonin. Manuwa palkittiin molemmista nukutusvoitoista Performance of the Night -bonuksella. Vapaaottelu-urallaan Manuwa on hävinnyt ainoastaan painoluokan ranking-listan ykköspaikkaa pitävälle Alexander Gustafssonille ja sittemmin eläköityneelle Anthony Johnsonille. Jo ennen Manuwa vs. Oezdemir -ottelun julkistamista oli UFC:n ja Dana Whiten toimesta vahvistettu, että Manuwa nähdään UFC 214 -tapahtuman ottelukortilla varamiehenä siltä varalta, jos Jones onnistuu taas kerran sekoilemaan itsensä viime hetkellä ulos odotetusta ottelustaan stondipillereiden, pulvereiden snorttaamisen tai jonku muun yhtä idioottimaisen syyn vuoksi.

UFC 214 järjestetään Anaheimin Honda Centerissä 29. heinäkuuta. Tapahtuman pääotteluna nähdään kevyen raskaansarjan mestaruusottelu hallitsevan mestarin Daniel Cormierin ja entisen mestarin Jon Jonesin välillä.

Lähde: bloodyelbow.com