Michael Bisping aikoo otella vielä kahdesti ennen eläkkeelle jäämistä

 

UFC:n keskisarjan hallitsevan mestarin Michael Bispingin UFC-ura on toistaiseksi ollut yksi organisaation historian mielenkiintoisimmista. Bisping aloitti UFC-uransa voittamalla The Ultimate Fighter -ohjelman kolmannen tuotantokauden kevyessä raskaassa sarjassa vuonna 2006 ja voitti keskisarjan mestaruuden kymmenen vuotta myöhemmin. Urallaan Bisping on kerännyt yhteensä viisi Fight of the Night -bonusta ja kaksi Performance of the Night -bonusta, joiden lisäksi britti pitää hallussaan ykköspaikkaa ja ennätystä voitettujen UFC-otteluiden määrässä kahdellakymmenellä voitollaan. Bisping on myös parhaillaan tasoissa jaetulla ykkössijalla Frank Mirin ja Tito Ortizin kanssa "Eniten otteluita UFC:ssä" -kategoriassa 27 ottelullaan. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Bispingin pitkä ja mielenkiintoinen ura alkaa olla lähellä loppua.

Tuoreessa haastattelussa Bisping ilmoitti että hän ottelee todennäköisesti vielä kahdesti ennen kuin hänen vapaaottelu-uransa on taputeltu. Mestarin suunnitelmissa on edelleen jo kertaalleen peruttu ottelu paluunsa tekevää välisarjan entistä mestaria Georges St. Pierreä vastaan, jonka jälkeen Bisping haluaisi otella vielä kerran kotimaassaan.

"Jos ottelu St. Pierreä vastaan toteutuu marras- tai joulukuussa, niin voitettuani hänet haluan otella vielä kerran Englannissa. Minun viimeisen ottelu täytyy olla siellä, sillä kotimaassani fanit ovat aina tukeneet minua. En sano 100 prosentin varmuudella että se olisi minun viimeinen otteluni, mutta en voi otella ikuisesti", Bisping kertoi.

Ottelu GSP:tä vastaan ei enää missään nimessä ole itsestäänselvyys, mutta Bisping on toiveikas sen suhteen, että UFC suunnittelee edelleen ottelua St. Pierreä vastaan hänen seuraavaksi mestaruudenpuolustuksekseen. GSP on itse ilmoittanut olevansa positiivinen sen suhteen, että ottelu tullaan järjestämään loppuvuodesta kun molemmat ottelijat ovat toipuneet loukkaantumisistaan. 

Bisping puolusti viimeksi mestaruusvyötään UFC 204 -tapahtumassa viime vuoden lokakuussa ja polvivamma pitää mestarin hyllyllä kuluvan vuoden loppupuolelle asti. Sillä välin painoluokan on mentävä eteenpäin, jonka vuoksi ranking-listan ykkösijalla majaileva Yoel Romero kohtaa ranking-listan kolmatta sijaa hallussaan pitävän Robert Whittakerin painoluokan väliaikaisessa mestaruusottelussa UFC 213 -tapahtumassa heinäkuussa. Bisping ei tuomitse UFC:tä väliaikaisen mestaruusottelun järjestämisestä, mutta hänen mielestään ottelun panoksena oleva väliaikainen mestaruusvyö on täysin arvoton.

 "Sillä ei ole mitään merkitystä. Väliaikainen mestaruusvyö on vitsi. Puolustin mestaruuttani viimeksi lokakuussa ja minulla on ollut ongelmia polveni kanssa, mutta se on UFC:n päätös ja jos se haluavat että se menee näin, niin hyvä heille. Väliaikaisen mestaruusottelun ainoa funktio on vahvistaa seuraava ykköshaastaja kasvattaa pay-per-view -myyntejä. Dana White pyysi minua ottelemaan heinäkuussa, johon vastasin ettei se onnistu koska polveni on leikattu tänä vuonna jo kahdesti ja toipuminen ei ole sujunut odotetusti. Toipumisessa kestää pitempään kuin odotimme, jonka vuoksi hän kysyi että haittaako minua jos he järjestävät ottelun väliaikaisesta mestaruusvyöstä, johon vastasin että tehkää mitä teidän tarvitsee tehdä. Se ei haittaa minua ollenkaan", Bisping sanoi.

Mikäli kaikki menee Bispingin suunnitelmien mukaisesti, "The Count" kohtaisi jäähyväisottelussaan väliaikaisen mestaruusottelun voittajan. Bisping on useaan otteeseen kertonut julkisesti että hän haluaisi mieluummin kohdata Whittakerin sen vuoksi, koska Romero on UFC-urallaan jotunut kertaalleen ongelmiin USADA:n kanssa antamansa positiviisen dopingnäytteen takia. Bisping uskookin, että hänen toiveensa toteutuu ja Whittaker selviää väliaikaisesta mestaruusottelusta voittajana.

"Uskon että Whittaker hoitaa homman kotiin. Tiedän että kaikki hypettävät Romeroa, mutta hän käyttää steroideja. Whittaker on nuori ja hänen nyrkkeilynsä ja jalkatyöskentelynsä ovat hyvällä tasolla. Uskon että hän tyrmää Romeron neljännessä tai viidennessä erässä", Bisping ilmoitti.

Lähde: mmafighting.com