Mark Hunt vei voiton Derrick Lewisistä TKO:lla neljännessä erässä

 

Viime yönä Aucklandissa järjestetyn UFC Fight Night 110 -tapahtuman pääottelussa kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa ollut Derrick Lewis (18-5, 1 NC) kohtasi Mark Huntin (13–11–1, 1 NC). Kukaan tuskin odotti että kovakätisten raskassarjalaisten ottelu tulisi kestämään täyttä aikaa ja ottelu päättyikin neljännessä erässä Huntin voittoon teknisellä tyrmäyksellä.

Jalkapotkut, hyvin ajoitetut kovat iskut päähän ja vartaloon, sekä vastustaansa parempi kunto ja kestävyys olivat isoimmat avaimet 43-vuotiaan Huntin voittoon. Ottelu itsessään oli melko hidastempoinen, joskin isoja heijareita vaihdettiin puolin ja toisin. Ottelun alkupuolella ensimmäisessä ja toisessa erässä Lewis näytti vielä hyvältä, mutta jo kolmannen erän puolivälissä "The Black Beast" väsähti pahasti. Kokenut, kärsivällisesti otellut ja tekniseen pystyotteluunsa luottanut Hunt pahensi väsyneen Lewisin tilannetta vartaloon kohdistuneilla iskuilla, jotka tyhjensivät jo tässä vaiheessa höyryillä kulkeneen Lewisin kaasutankkia entisestään.

Neljännessä erässä Lewisin bensatankissa ei ollut enää edes höyryjä jäljellä. Hunt osui Lewisiä isolla oikean käden pommillaan, jonka jälkeen Lewisillä oli jo hankaluuksia pysyä tolpillaan. Viimeisenä temppunaan Lewis yritti hyppypolvea ja isoa oikean käden nakkikioskiheijaria, mutta iskut eivät löytäneet kohdettaan ja Lewisin kehonkielestä oli helppo aistia, että tässä vaiheessa ottelua hänen takkinsa oli totaalisen tyhjä. 

Tämän jälkeen Hunt viimeisteli ottelun pystyssä iskuilla, joista yksikään ei tosin ollut varsinaisesti mitenkään uskomattoman raju ja täydellisesti osunut tiputusisku, eikä ensimmäistä kertaa kotimaassaan ottelut Hunt onnistunut edes tiputtamaan Lewisiä, mutta kehätuomari Marc Goddard oli tässä vaiheessa silti nähnyt ihan tarpeeksi ja keskeytti ottelun, eikä Lewis jaksanut tässä vaiheessa edes protestoida tuomarin päätöstä. 

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Lewis paljasti, että ottelu tulee todennäköisesti jäämään hänen viimeisekseen UFC:ssä. 32-vuotias Lewis kertoi menevänsä ensi viikolla naimisiin, eikä hän halua enää rasittaa perhettään vapaaottelutouhuilla, vaan jää mieluummin eläkkeelle. Lewisin eläkepuheisiin vaikutti varmasti myös se, että Lewis kertomansa mukaan loukkasi alaselkänsä ennen ottelua, joka osaltaan vaikutti myös hänen suoritukseensa. Mikäli ottelu tosiaankin jäi Lewisin viimeiseksi, niin hänen UFC-saldokseen jää vakuuttava 9-3. Kahdeksan Lewisin voitoista UFC:ssä tuli tyrmäyksellä tai teknisellä tyrmäyksellä.

Neljännen erän TKO-voiton myötä raskaansarjan ranking-listalla tällä hetkellä seitsemäntenä majaileva Hunt palasi takaisin voittokantaan kärsittyään edellisessä ottelussaan tyrmäystappion Alistair Overeemille.

Katso kohokohdat Huntin ja Lewisin välisestä ottelusta tästä: