Manuwa: "DC on läski painija joka tulee häviämään Jon Jonesille uudestaan"

 

UFC:n kevyen raskaansarjan hallitseva mestari Daniel Cormier on hävinnyt vapaaottelu-urallaan ainoastaan kerran ja hänet on sijoitettu pound-for-pound- listan kärkipäähän, mutta Jimi Manuwa näkee Cormierin ainoastaan "läskinä painijana" jolla on yksiulotteinen ottelutyyli.

Cormier puolusti mestaruusvyötään viimeksi huhtikuussa järjestetyssä UFC 210 -tapahtumassa ja kuristi tapahtuman pääottelussa sittemmin eläköityneen Anthony Johnsonin, mutta Manuwa ei ollut lainkaan vakuuttunut mestarin suorituksesta. Manuwa meni jopa niin pitkälle, että hän paljasti uskovansa siihen, että hän pystyy tyrmäämään hallitsevan mestarin ensimmäisen kahden erän aikana.

"En nähnyt ottelussa mitään joka olisi ällistyttänyt minua", Manuwa kertoi eilen The MMA Hour -ohjelmassa. "Hän on vain läski painija, ei muuta. Hän ei pysty seisomaan kanssani, jos tiedät mitä tarkoitan? Hänen ainoa aseensa on hänen paininsa ja jos ottelen häntä vastaan, hän ei tule yrittämään mitään muuta kuin alasvientejä. Hän on painissa todella hyvä, mutta se on hänen ainoa aseensa. Jos kohtaan hänet, niin minun ei tarvitse tehdä muuta kuin keskittyä alasvientipuolustukseen ja tyrmään hänet kahden ensimmäisen erän aikana."

37-vuotias Manuwa on parhaillaan kahden ottelun tyrmäysvoittoputkessa viimeisteltyään Ovince Saint Preux'n ja Corey Andersonin. Seuraavaksi Manuwan on määrä kohdata Volkan Oezdemir UFC 214 -tapahtumassa, jossa tullaan näkemään myös Cormierin ja painoluokan entisen mestarin Jon Jonesin välinen uusintaottelu. Samalla Manuwa toimii myös varamiehenä, mikäli jompi kumpi tapahtuman pääottelun osapuolista loukkaantuu tai joutuu vetäytymään ottelusta muista syistä, kuten kävi UFC 200 -tapahtumassa jolloin Jones narahti ottelua edeltäneessä dopingtestissä.

Parhaillaan Manuwa treenaa kovaa ja on valmis kohtaamaan heinäkuussa kenet tahansa, oli se sitten Oezdemir, Cormier tai Jones.

"Jos Jones tai DC vetäytyvät ottelusta, minä astun kehiin ja pelastan koko ottelukortin", Manuwa kertoi. "Olen valmis ottelemaan eikä minulle ole väliä että kenet kohtaan, oli se sitten Daniel, Jon tai Volkan."

Mikäli Cormierin ja Jonesin odotettu uusintaottelu tällä kertaa toteutuu, uskoo Manuwa että entinen mestari ja entinen pound-for-pound -listan ykkösnimi voittaa Cormierin uudestaan suhteellisen helposti.

"Uskon että Jones voittaa hänet uudestaan", Manuwa sanoi. "Molemmat ovat mahtavia ottelijoita, mutta uskon että Jonesilla on hänen numeronsa. En usko että Daniel pystyy tekemään Jonesille yhtään mitään. Jos Cormier vie hänet mattoon niin hän ei pysty kuitenkaan pitemään Jonesia matossa, eikä hän pysty voittamaan Jonesia pystyssä. Joten en usko että DC:llä on mitään annettavaa Jonesille, uskon että Jones voittaa mestaruuden takaisin."

UFC 214 järjestetään 29. heinäkuuta ja tapahtuman pääotteluna nähdään Cormier vs. Jones II.

Lähde: mmafighting.com