Gökhan Saki aikoo otella UFC-mestaruudesta vuonna 2018

 

Sadan potkunyrkkeilyottelun veteraani ja entinen Glory-mestari Gökhan Saki allekirjoitti vastikään UFC-sopimuksen ja vieraili äskettäin The MMA Hour -ohjelmassa, jossa hän paljasti olevansa valmis kohtaamaan UFC:ssä kenet tahansa.

"Ottelen ihan ketä tahansa vastaan", Saki sanoi. "Ei minua kiinnosta ketä vastaan ottelen, olen kiinnostunut vain itsestäni. Muut ottelijat eivät huoleta minua. Ennen pitkää tyrmään heistä jokaisen, joten sillä ei ole minulle mitään merkitystä."

33-vuotias Saki on astunut vapaaotteluhäkkiin toistaiseksi vain kerran; Saki teki vapaaotteludebyyttinsä 13 vuotta sitten vuonna 2004, jolloin hän hävisi ottelunsa teknisellä tyrmäyksellä. Kehnohkosta 0-1 vapaaottelurecordistaan huolimatta Saki suunnittelee nousevansa nopeasti UFC:n kevyen raskaansarjan kärkeen ja hollantilais-turkkilainen potkunyrkkeilijä aikoo otella jo kolmen tai neljän ottelun jälkeen painoluokkansa mestaruudesta UFC:ssä.

"Tiedän mihin pystyn", Saki kertoi. "Tiedän, että jos haluan jotain niin teen sen eteen kovasti töitä ja saavutan tavoitteeni. Uskon että ottelen mestaruudesta tähän aikaan ensi vuonna."

Kaksinkertaista K-1 Grand Prix voittajaa ei ole nähty tositoimissa sitten vuoden 2015, sillä hän ajautui potkunyrkkeilyorganisaatio Gloryn kanssa erimielisyyksiin sopimusasioista, jonka lisäksi Saki koki jo saavuttaneensa kaiken potkunyrkkeilyn saralla saavutettavissa olevan. Vapaaottelu-uran suhteen UFC oli Sakille ilmeinen valinta, eikä hänellä ollut mitään mielenkiintoa otella muista organisaatioissa.

"Kun teen comebackini, haluan tehdä sen isoimmalla mahdollisella tavalla", Saki sanoi. "UFC on isoin ja suosituin kamppailu-urheiluorganisaatio, joten oli selvää että se on ainoa vaihtoehto comebackilleni."

UFC:n kevyt raskassarja on kieltämättä piristysruiskeen tarpeessa, sillä ranking-listalle sijoitetuista ottelijoista muun muassa Phil Davis, Ryan Bader ja Nikita Krylov ovat lähiaikoina vaihtaneet maisemaa, jonka lisäksi painoluokan hallitseva mestari Daniel Cormier on jo 38-vuotias ja entinen mestari Jon Jones on viimeaikaisten törttöilyjensä valossa jossain määrin ainainen kysymysmerkki.

Saki uskookin että hän pystyy nousemaan ranking-listalla nopeasti ja hän saattaa hyvinkin olla ihan oikeassa. Menestynyt potkunyrkkeilijä haluaisi tehdä UFC-debyyttinsä mieluiten kotimaassaan Hollannissa kun UFC:n Octagon saapuu Rotterdamiin syyskuussa, mutta toistaiseksi Sakin debyyttiottelua ei ole lyöty virallisesti lukkoon.

Virallista on kuitenkin se, että Saki on nykyisin UFC-ottelija. Vaikka laji vaihtuukin potkunyrkkeilystä vapaaotteluksi, Saki ei aio hylätä juuriaan ja lupaakin tarjota faneille sitä mitä he haluavat nähdä – tyrmäyksiä.

"Aion potkunyrkkeillä Octagonissa", Saki sanoi. "Potkunyrkkeily on minun juttuni. Potkunyrkkeily on elämäni, enkä malta odottaa että pääsen näyttämään ihmisille taitoni."

Lähde: mmafighting.com