Floyd Mayweather vs. Conor McGregor järjestetään 26. elokuuta Las Vegasissa

 

Floyd Mayweatherin ja Conor McGregorin välinen nyrkkeilyottelu on vihdoin vahvistettu virallisesti ja molemmat ottelijat ovat allekirjoittaneet ottelusopimukset. Odotettu megaottelu järjestetään 26. elokuuta Las Vegasissa.

UFC-pomo Dana White kertoi eilen keskivikkona SportsCenter-ohjelmassa että ottelu järjestetään T-Mobile Arenalla ja että sovittu ottelupaino on 154 paunaa eli 69.9 kilogrammaa. Whiten mukaan ottelu tullaan käymään 10 unssin nyrkkeilyhanskoilla.

Mayweatherin ja McGregorin välinen nyrkkeilyottelu tulee jäämään historiankirjoihin ensimmäisenä kertana kun hallitseva UFC-mestari haastaa ammattinyrkkeilijän nyrkkeilyottelussa. Ottelu tulee olemaan Nevadan urheilukomission sanktioma ja ottelu on ammattilaisnyrkkeilyottelu, mikä tarkoittaa sitä, että jos Mayweather voittaa niin hänestä tulee maailmanstorian ensimmäinen nyrkkeilijä jolla on täydellinen 50-0 recordi. Mikäli taas selkeänä altavastaajana otteluun saapuva McGregor onnistuu voittamaan niin ei liene liioittelua olettaa, että hän tulee voiton myötä nousemaan maailman suurimmaksi urheilutähdeksi.

Mayweather Jr. (49-0) on yksi kaikkien aikojen parhaista ja teknisimmistä nyrkkeilijöistä. Floyd kohtasi ja voitti Manny Pacquiaon pitkään odotetussa supermatsissa vuoden 2015 toukokuussa, jonka jälkeen hän jäi eläkkeelle saman vuoden syyskuussa voitettuaan Andre Berton kaikin tuomariäänin.

McGregor (0-0 nyrkkeilyssä, 21-3 vapaaottelussa) pitää tällä hetkellä hallussaan UFC:n kevytsarjan mestaruusvyötä ja ottelu Mayweatheria vastaan tulee olemaan McGregorin ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyottelu. Irlantilainen supertähti teki historiaa viime vuoden marraskuussa voitettuaan silloisen kevytsarjan mestarin Eddie Alvarezin teknisellä tyrmäyksellä ja voiton myötä McGregorista tuli UFC-historian ensimmäinen ottelija, joka pitää samanaikaisesti hallussaan kahden eri painoluokan mestaruusvyötä. Myöhemmin McGregor riisuttiin höyhensarjan mestaruusvyöstään jonka hän voitti Jose Aldolta nopealla ensimmäisen erän tyrmäyksellä vuoden 2015 joulukuussa, sillä McGregorilla ei ollut intressejä palata takaisin höyhensarjaan puolustamaan vyötään.

Toistaiseksi ottelupalkkiot eivät ole vuotaneet julkisuuteen, mutta on syytä odottaa että McGregor tulee nettomaan ottelusta uransa kevyesti isoimmat rahat. Toistaiseksi ei ole myöskään tiedossa mitä kamppailu-urheiluhistorian mielenkiintoisimman ja odotetuimman tapahtuman pay-per-view -paketti tulee maksamaan, eikä myöskään tiedetä että ketkä muut tulevat ottelemaan tapahtuman ottelukortilla.

Lähde: mmafighting.com