Bellator NYC -tulokset: Mitrione tyrmäsi Fedorin ensimmäisessä erässä

 

Viime yönä järjestetyssä Bellator 180/NYC -tapahtumassa nähtiin menoa ja meininkiä tuttuun ja taattuun Bellator -tyyliin.

Tapahtuman raskaassa sarjassa käydyssä esipääottelussa UFC-veteraani Matt Mitrione kohtasi venäläisen vapaaottelulegendan Fedor Emelianenkon. Lyhyeksi jääneessä ottelussa ei ehditty näkemään hirvesti toimintaa, sillä Fedorin jalkapotkun jälkeen nähtiin todella harvinainen tuplatiputus, kun molemmat ottelijat osuivat toisiaan lyhyillä mutta voimakkailla oikean käden iskuilla, joiden seurauksena molemmat ottelijoista tipahtivat kanveesiin. Mitrione selvisi horjutuksesta Fedoria nopeammin ja hyökkäsi venäläisottelijan kimppuun mattoiskuin, joiden seurauksena Emelianenkon valot sammuivat ja Mitrione julistettiin voittajaksi tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä ajassa 1:14.

Tyrmäysvoiton myötä Mitrione on tällä hetkellä ehdottomasti Bellatorin raskaansarjan ykkösnimi ja "Meathead" otteleekin todennäköisesti seuraavaksi Bellatorin vapailla markkinoilla olevasta raskaansarjan mestaruusvyöstä. 

Tapahtuman kevyessä raskaassa sarjassa käydyssä pääottelussa nähtiin vihdoin Chael Sonnenin ja Wanderlei Silvan välinen ottelu jota suunniteltiin alun perin järjestettäväksi jo yli kolme vuotta sitten kun molemmat ottelijoista olivat vielä UFC:n riveissä. Tällöin ottelu meni kuitenkin plörinäksi Sonnenin jäätyä kiinni kielletyistä aineista ja Silvan lähdettyä pakoon dopingtestaajia.

Jo vuonna 2014 televisioidussa The Ultimate Fighter: Brazil 3 -ohjelmassa nähtiin, ettei Wanderlei pysty estämään Sonnenin alasvientiä ja näin ollen ottelun kulku oli useimmille katsojista pääpiirteittäin melko selvä jo ennen ottelun alkamista. Ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa Sonnen lupasi että Wanderlei tulee viettämään ottelun aikana enemmän aikaa selällään kuin Kardashianit ja tämän lupauksen "The American Gangster" onnistui myös lunastamaan.

Heti ensimmäisen erän alussa Sonnen lähti hakemaan tavaramerkikseen muodostunutta tuplaa, jonka avulla hän sai vietyä kirvesmurhaajan mattoon. Matossa Sonnen pehmitti vastustajaansa väkevillä kyynärpäillä ja mattoiskuilla. Silva onnistui kuitenkin könyämään takaisin jaloilleen ja sai tiputettua Sonnenin oikealla koukulla, mutta Sonnen selvisi pyllähdyksestä ja onnistui viemään Silvan takaisin mattoon.

Toisen erän alkaessa molemmat ottelijoista lähtivät tykittelemään pystyssä, jossa Silva sai perille huomattavasti isompia ja vahvempia pommeja kuin vastustajansa. Sonnen lähti hakemaan alasvientiä ja Wanderlei nappasi giljotiinikuristuksen kiinni, mutta kuristus ei ollut tarpeeksi tiukasti kiinni ja erä jatkui Sonnenin dominoidessa vastustajaansa matossa.

Sonnen aloitti viimeisen erän välittömästi alasviennillä ja Silva oli selältään täysin aseeton oregonilaispainijaa vastaan. Sonnen haki vimmatusti keylock-olkapäälukkoa, mutta Silva onnistui puolustautumaan Sonnenin lukotusyrityksiä vastaan.

Kolmen erän päätteeksi Chael Sonnen julistettiin voittajaksi yksimielisellä tuomaripäätöksellä pistein 30-26, 30-27, 30-27.

Tapahtumassa nähtiin myös kolme mestaruusottelua; kevyen raskaansarjan mestaruusmatsi Phil Davis vs. Ryan Bader, välisarjan mestaruusottelu Douglas Lima vs. Lorenz Larkin ja kevytsarjan mestaruusottelu Michael Chandler vs. Brent Primus

Davis ja Bader kohtasivat ensimmäisen kerran UFC:ssä vuonna 2015, jolloin Bader voitti kuolettavan tylsän ottelun hajaäänin. New Yorkissa historia toisti itseään ja Bader voitti Bellatorin kevyen raskaansarjan mestaruusvyön itselleen viiden erän päätteeksi hajaäänituomiolla.

Välisarjan mestaruusottelussa Lima puolusti mestaruusvyötään ensimmäistä kertaa onnistuneesti UFC:stä vastikään Bellatoriin loikannutta Larkinia vastaan. Lima voitti ottelun lopulta kaikin tuomariäänin ja kohtaa todennäköisesti seuraavaksi Rory MacDonaldin, joka kuristi Paul Daleyn Bellator-debyytissään toukokuussa.

Kevytsarjan mestaruusottelusta jäi suuhun melko karvas maku, sillä maailman parhaana UFC:n ulkopuolella ottelevana kevytsarjalaisena pidetty Chandler loukkasi nilkkansa ikävän näköisesti ensimmäisessä erässä. Ottelun annettiin jatkua jonkin aikaa, mutta Chandler ei pystynyt laittamaan painoa loukkaantuneelle jalalleen ja kehätuomarinä hääräillyt Todd Anderson katsoi jostain syystä parhaaksi viheltää aikalisän täysin virheellisesti ja sääntöjen vastaisesti.

Sääntökirjan mukaan Andersonin olisi pitänyt yksiselitteisesti keskeyttää ottelu lopullisesti mikäli hän katsoi Chandlerin kyvyttömäksi jatkamaan ottelua, mutta kehnosti työstään suoriutunut kehätuomari määräsi aikalisän ja kutsui lääkärin tarkastamaan Chandlerin nilkan. Tohtorin suosituksesta ottelu vihellettiin poikki ja Brent Primus julistettiin voittajaksi TKO:lla ajassa 2:22. 

Loukkaantumisestaan huolimatta Chandler onnistui ottelun aikana tiputtamaan Primusin kahdesti, mutta loukkaantumisen vuoksi Chandlerin neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi ja hän menetti mestaruusvyönsä. Kaiken järjen mukaan seuraavaksi vuorossa on välitön uusintaottelu.