Bellator 179: MacDonald kuristi Daleyn Bellator-debyytissään

 

Bellator 179: Daley vs. MacDonald järjestettiin eilen Lontoon SSE Arenalla ja tapahtuman pääottelussa 13:sta ottelun UFC-veteraani Rory MacDonald palasi häkkiin lähes vuoden kestäneen tauon jälkeen. 27-vuotias kanadalaisottelija kohtasi vaarallisen pystyottelijan ja pitkän linjan vapaaottelukonkarin Paul "Semtex" Daleyn ja ottelu oli alusta loppuun MacDonaldin täydellistä dominointia. 

MacDonaldin Bellator-debyytti todisti, miksi häntä on täysin oikeutetusti pidetty jo pitkään yhtenä maailman parhaista välisarjalaisista. Ottelu alkoi kanadalaisen väkevällä oiken käden pommilla jota seurasi alasvienti, joka antoi vahvaa esimakua siitä mitä tuleman pitää. Selältään Daley oli käytännössä täysin aseeton MacDonaldia vastaan, joka pääsi etenemään positiosta toiseen vaivattoman näköisesti, jakaen samalla mattoiskuja.

Toinen erä jatku siitä mihin ensimmäinen erä jäi; MacDonald vei britti-iskijän nopeasti mattoon, jossa Daley yritti parhaansa mukaan puolustautua ja palauttaa itsensä guardiin, mutta MacDonaldin väkivahva mattotyöskentely oli Daleylle yksinkertaisesti liikaa. Matossa MacDonald eteni sivukontrolliin, jossa hän jakoi väkeviä kyynärpääiskuja. Sivunkontrollista MacDonald eteni mounttiin, jonka kautta hän sai Daleyn selän ja upotti takakuristuksen tiukasti kiinni. Daleyn oli pakko taputtaa luovutuksen merkiksi ajassa 1:45 ottelun toisessa erässä.

Voiton myötä MacDonald on Bellatorin välisarjan seuraava ykköshaastaja ja kohtaa seuraavaksi Bellator-pomo Scott Cokerin lupausten mukaisesti kesäkuussa järjestettävässä Bellator NYC/180 -tapahtumassa nähtävän Douglas Liman ja Lorenz Larkinin välisen välisarjan mestaruusottelun voittajan. Voittonsa jälkeen MacDonald lähetti myös hyytävän viestin Lima vs. Larkin -ottelun voittajalle:

"Lupaan että tulen viemään sinulta mestaruusvyösi ja terveytesi", MacDonald uhkasi.

Tappion kärsinyt Daley teki ottelun jälkeen hyvin selväksi, että hän haluaa otella seuraavaksi Michael "Venom" Pagea vastaan.

"Michael Page on nössö. Jos se pillu haluaa astua häkkiin ensi kerralla Wembleyllä, niin voimme tehdä sen. Se pikku nyhverö loukkaantuu jatkuvasti. Vitun nössö", Daley tiivisti fiiliksenä Pagesta, jonka oli alun perin määrä kohdata samaisessa Bellator 179 -tapahtumassa Derek Anderson, mutta joutui vetäytymään ottelusta loukattuaan polvensa.

Daleyn tylyksen jälkeen eturivissä istuneen MVP:n ja häkistä poistuneen Daleyn välille syntyi pienimuotoinen käsikähmä ja järjestyksenvalvojat joutuivat raahaamaan Daleyn pois tilanteesta. Kaksikon välillä on ollut runsaasti pahaa verta jo aiemmin, sillä aikoinaan Daley on muun muassa haukkunut MVP:tä vapaaottelun Justin Bieberiksi, sekä sanonut vertauskuvallisesti että hän on itse Floyd Mayweather Jr. ja MVP on Adrien Broner, jolla hän viittasi kaksikon väliseen tasoeroon.

Tapahtuman esipääottelussa Linton Vasell päihitti Bellatorin kevyen raskaansarjan entisen mestarin Liam McGearyn ja voitti ottelun kuristuksella kolmannessa erässä.

Katso tästä MacDonaldin ja Daleyn välinen ottelu kokonaisuudessaan:

 Lähde: mmafighting.com