Teemu Packalen kohtaa Lontoossa "Suomen kaatajan"

Uransa toiseen UFC-otteluun valmistautuva Teemu Packalen (7-1) kutsuu itseään vitsikkäästi Suomen epäonnisimmaksi vapaaottelijaksi. Turkulaisella on ehkä aihettakin moiseen, sillä Packalenin ura on täynnä viime hetken vastustajan vaihdoksia. Tälläkin kertaa alkuperäinen tanssipari Lukasz Sajewski (13-1) on kärsinyt vamman ja tilalle astuu Thibault Gouti (11-0).  

”Valmentaja soitti viime lauantaina, että vastustaja vaihtui. Mietin, että näinkö mulle aina käy. Voi paska. Seitsemästä voitetusta ottelusta vain yksi on mennyt alkuperäisen vastustajan kanssa. Olen Suomen epäonnisin vapaaottelija. Mutta näin se kai kuulukin mennä, tämä on minun rutiinia ja arkea”, Packalen naurahtaa.

Goutia voidaan kuvailla vapaaottelun ”Suomen kaatajaksi”. Ranskalainen on nimittäin tyrmännyt kahdessa edellisessä ottelussaan sekä Anton Kuivasen että Mikael Nyyssösen vailla epäilyksiä. Turkulainen uskoo, että varsinkin Suomessa tämä seikka luo lisää mielenkiintoa ottelun ympärille.

”Kaikki tietävät Suomessa Thibault Goutin. Suomen marginaalissa tuttu kasvo, maailmalla ei niinkään. Oma näkemykseni hänestä: kova pystylyöjä ja fyysisesti vahva, mutta matossa hänellä on aukkoja, tosin sitäkin kovempi alasvientipuolustus. Ei se ole salaisuus, että olen matto-ottelija, mutta voi se jabi silti kolahtaa nenään”, turkulainen tuumii.

Mickael Lebout vei Packalenista pidemmän korren Skotlannissa tuomariäänin, mutta Finnfighters Gymin edustaja on ottanut omien sanojensa mukaan virheistä opiksi ja toki asiaa auttaa myös se, että alla on täysi leiri lyhyen varoitusajan sijasta, eikä kuuluisaa ”ruisrock-kuntoa” ole havaittavissa.

”Kaukana ollaan ruisrock-kunnosta. Hyvä kämppi alla. Viime matsi opetti paljon ja nyt niitä aukkoja on hiottu. Erityisesti pystypainia, pystyottelua ja ensimmäinen kuukausi meni Riku Immosen opeissa pelkästään harjoittelemalla liikkumista. Etäisyyden hallintaa, sivuttaisliikettä ja syvyyttä, ettei tulisi kävelyä”, Packalen täsmentää.

Kaikki alkaa siis olla pikku hiljaa valmista Lontoota varten, mutta turkulaisella on vielä muutamia yksityiskohtia huollettavana.

”Henkisesti olen täysin valmis. Fyysisesti ei ihan vielä. Vielä tarvitsee vähän lepoa, jotta saadaan viimeinen terä ja niinhän se menee”, Packalen summaa.

UFC Fight Night 84-tapahtuma käydään Lontoon O2-areenalla 27. helmikuuta. Packalen ja Gouti ovat ottelulistalla ensimmäisinä vuorossa.

 *Muista osallistua Suomi UFC:n kisaan, jossa voit voittaa itsesi ja ystäväsi Lontooseen paikan päälle kannustamaan Packalenia ja Amirkhania!*

Lontoon UFC:n näet myös ilmaiseksi suorana Viaplaysta pelkällä rekisteröitymisellä, mikäli onni ei tällä kertaa potki juuri sinua!