Amirkhanilta hyytävä kommentti vastustajasta: "Ei kiinnosta v**tuakaan"

Kuva: rizk.com

”Jännittää. Se valehtelee, joka sanoo, ettei jännitä”, toteaa hyväntuulinen Makwan Amirkhani (12-2).

Amirkhanilla on mahdollisuus tehdä jotain, mitä ei ole koskaan nähty suomalaisen urheilun saralla. Voittaa kolmas perättäinen UFC-ottelu ison yleisön edessä Lontoon loppuunmyydyllä O2-areenalla. Sietääkin vähän jännittää.

”Jännitys tulee siitä, että on tietoinen ja varuillaan siitä, mitä matsissa voi tapahtua. Olen innoissani. Kunto on parhaimmillaan ja olo on itsevarma. Mitään vammoja tai ongelmia ei ole. Tämä on elämäni isoin näytönpaikka, mutta sinänsä ei eroa muista otteluista mitenkään. Sama vanha juttu. Minä tiedän vastustajan ja vastustaja tietää minut”, Amirkhani tokaisee. 

Turusta kotoisin oleva ”Mr Finland” nousi välittömästi kansan tietoisuuteen viime vuonna kahden UFC-voittonsa avulla. Avauserien näyttävät keskeytysvoitot, huomiota herättävät kommentit mikrofonin takaa ja todella vahva läsnäolo sosiaalisessa mediassa ovat nostaneet Amirkhanin suomalaisten urheilijoiden suosituimpaan kastiin. Ja suosio näkyy jo ”Makun” arjessa.

”On tullut tyttöjä vastaan ja he huomaavat minut ja sitten törmäävät vahingossa seiniä päin. Eilen hississä pukumies tunnisti minut ja melkein kompastui rappusissa, mutta toivotti myös onnea Lontooseen. Riippuu tietysti paljon siitä missä liikkuu. Helsingissä ihmiset uskaltavat tulla paljon enemmän juttelemaan ja se on jokapäiväistä, että tullaan pyytämään kuvia. Mahtavinta kuitenkin on, että ikäluokat vaihtelevat ala-asteikäisistä eläkeläisiin. Vanhemmat harvemmin pyytelevät yhtä paljon kuvia nuoriin verrattuna, mutta tulevat puhumaan kunnioittavasti ja toivottavat onnea matseihin. Olen iloinen, että olen noussut pinnalle hyvistä teoista, sekä urheilumeriiteistä ja some-touhuista”, Amirkhani kertoo.

Tämänkertainen haastaja kantaa nimeä Mike ”The Warrior” Wilkinson (9-1). Brittiläinen TUF Smashes-sarjan kautta UFC:hen päässyt ottelija on vahvakätinen iskijä, joka on kuitenkin tuskaillut parempia matto-ottelijoita vastaan varsinkin UFC:ssä.

Kysyttäessä mielipidettä tulevasta vastustajasta Amirkhani ei jättänyt mitään luettavaksi rivien välistä.

”Ei kiinnosta v**tuakaan. Ekassa erässä loppuu. Olen niin hyvässä kunnossa, että ottelu päättyy joko pystyssä tai matossa. Jos ottelu ei pääty ensimmäisessä erässä, niin kaverilla on luvassa elämänsä vaikeimmat viisitoista minuuttia”, Amirkhani vannoo.

Kuten edellä mainittiin, voitolla Amirkhanilla on mahdollisuus nousta jopa UFC:ssä isolle tasolle ja ryhtyä ottelemaan isoimpia nimiä vastaan, sillä ”Mr Finlandin” tuoma kokonaisuus riittää ja ylittää sen riman, jonka UFC ottelijoiltaan vaatii tähtistatusta varten. Puhekyvyt, ulkonäkö, viihdyttävä ottelutyyli ja ennen kaikkea anteeksipyytelemätön asenne ovat sitä, millä moni muu on noussut kamppailu-urheilussa eliitin joukkoon, mutta kaiken tämän ohella Amirkhani muistaa myös kantaa kortensa kekoon suomalaisen vapaaottelun puolesta.

”On tässä mahdollisuudet tulla todella isoksi, mutta toisenlaista samanlaista Makua ei koskaan tule, ellei se ole oma poikani. Mielessäni on myös pari suomalaista ottelijaa, joita haluaisin auttaa. Tiedän ja uskon mihin he pystyvät. Vähän aikaa oli sellainen olo, ettei tarvinnut huolehtia siitä ottaako joku mun paikan joskus, mutta nyt haluan auttaa mielelläni. Aleksi Toivonen Lahdesta, Aleksi Nurminen Hyvinkäältä ja Jamba (Janne Elonen-Kulmala) Espoosta ovat kaikki tyyppejä kenen kanssa haluan otella Suomen UFC-illassa”, Amirkhani lopuksi toteaa.

UFC Fight Night London käydään 27. helmikuuta. Makwan Amirkhani ja Mike Wilkinson tähdittävät preliminary-otteluiden viimeistä taistoa ennen pääkorttia.

VOITA ITSESI JA KAVERISI SUOMI UFC:N KAUTTA LONTOON FIGHT NIGHTIIN!

Suomi UFC tarjoaa sponsorinsa avulla yhdelle lukijalle ystävineen mahdollisuuden voittaa itselleen unelmien UFC-matkan loppuunmyytyyn Lontoon UFC-iltaan! Osallistu arvontaan alta ja lähde kannustamaan Amirkhania sekä Teemu Packalenia 02 Arenalle!

Nyt kannattaa laittaa kaverillekin vinkkiä tästä kisasta, sillä tuplaatte samalla mahdollisuutenne päästä todistamaan suomalaista vapaaottelu- ja urheiluhistoriaa.

>> Osallistu arvontaan tästä <<

* Mikäli onni ei tällä kertaa potki, voit katsoa Lontoon UFC-illan ilmaiseksi suorana lähetyksenä HD-laadulla Viaplaysta pelkällä rekisteröitymisellä *