UFC Rotterdam: Tumenov vs. Nelson-ennakko

 

#13 Albert "Einstein" Tumenov (18-2) vs. Gunnar "Gunni" Nelson (14-2-1)

Välisarja

77-kiloisissa rutkasti tuhoa tehnyt Albert Tumenov kuittasi itselleen makoisan hajaäänivoiton sijoitetusta Lorenz Larkinista viime joulukuussa. Korkeamman tason otteluiden perään huudellut venäläinen saa haluamansa ja kohtaa eurooppalaisten kannattajien keskuudessa tunnetun Gunnar Nelsonin sunnuntaina Rotterdamissa.  

UFC:ssä "Einstein" on kerännyt kasaan kuudesta ottelusta hyvän saldon. Debyyttiottelun tappiota lukuun ottamatta venäläinen on haalinut kolme näyttävää tyrmäystä ja kaksi vakuuttavaa tuomariäänivoittoa.

Tumenovin otteleminen on sekoitus kliinisen tarkkaa nyrkkeilyä ja aggressiivista potkunyrkkeilyä. Koukut ja suorat lähtevät rennosti sekä nopeasti, mutta voiman kera. Oikean jalan pääpotku on yksi hänen isoimmista aseista ja Tumenovin onnistuu piilottamaan potkun erinomaisesti lyöntien taakse. Liikkumisen ja kestävyyden kanssa venäläinen harvoin kohtaa ongelmia, jos koskaan. Debyyttitappion jälkeen kukaan ei ole onnistunut viemään Tumenovia mattoon, mutta mattotyöskentely huippuluokan painijaa vastaan on toistaiseksi katsomaton kortti. 

Islannin Gunnar Nelson ei ole pystyottelemisessa samalla tasolla Tumenovin kanssa, mutta mattotaidot ovat "Gunnilla" erinomaiset. Kolme erää Demian Maian taistellut Nelson jäi brasilialaisen jalkoihin, mutta osoitti tiettyinä hetkinä ottelussa kykenevänsä pärjäämään välisarjan parhaimman matto-ottelijan kanssa. Islantilaisen vahvuuksia ovat vahvat alasviennit ja kaadot, pystypaini, mattokontrolli ja tietysti eteneminen sekä positioiden pitäminen. Nelsonia on vaikea horjuuttaa matossa, sillä hän aina pyrkii taistelemaan itselleen dominantin position ja onnistuu siinä, vaikka tilanne näyttäisi toivottomalta. 

Lopetusvoittoja Nelsonilla on yhteensä kolmetoista, joista kymmenen on tullut matossa. 

Asetelma pystyottelija vastaan matto-ottelija palvelee tässä tapauksessa Tumenovia. Venäläisen alasvientipuolustus ja mattotaidot puolustamisessa ovat riittävän hyvät, jotta saa pidettyä Nelsonin loitolla. Hitaasti aloittava Nelson joutuu todennäköisesti heti puolustuskannalle pystyssä, sillä Tumenov tekee aggressiivia aloituksia heti ensimmäisillä sekunneilla ja usein onnistuu yllättämään vastustajat nopeilla sarjoilla jo ensimmäisellä minuutilla. 

 


 Viaplay - Nauti UFC:stä tästä >>

Viaplay on UFC:n ystävän koti ainakin seuraavat neljä vuotta, sillä mediajätti hommasi oikeudet itselleen vuoteen 2020 asti. Enää et tarvitse laittomia heikkolaatuisia ja tökkiviä nettistriimejä, sillä Fighting-paketilla näet maailman parasta kamppailu-urheilua (UFC+nyrkkeily) vain hintaan 19,95€/kk! Tämä tarjous ei sisällä mitään koukkuja - et sitoudu pitkäaikaisiin diileihin, vaan tilauksesi jatkuu määräaikaisena kuukausikohtaisesti. Uudet asiakkaat pääsevät kokeilemaan palvelua kuukauden ILMAISEKSI. Lisäksi pääset halutessasi hyödyntämään Viaplayn muita tuotteita, kuten elokuvat, sarjat ja urheilun (mm. NHL, UEFA Champions League) yhteishintaan 29,95€/kk. 


Nelsonin raastava painityyli ei takaa voittoa todella taitavasta tyrmääjästä, joka pystyy puolustamaan painihyökkäyksiä. 

Albert Tumenov tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.