UFC on Fox 23: Schevchenko vs. Pena-ennakko

 

#1 Valentina ”The Bullet” Schevchenko (13-2) vs. #2 Julianna ”The Veneuzuelan Vixen” Pena (9-2)

Naisten kääpiösarja (61 kg)

Ykköshaastajan paikka on panoksena viikonloppuna Coloradossa järjestettävien UFC-karkeloiden pääottelussa. Asetelma on varsin klassinen pystyottelija vastaan matto-ottelija. Painoluokassa ensimmäiseksi sijoitettu Valentina Schevchenko metsästää uusintaottelua mestari Amanda Nunesia vastaan, kun taas Julianna Pena haluaa olla yksi niistä harvoista TUF-voittajista, jotka pääsevät ottelemaan mestaruudesta.

Pena on karu ottelija, joka ei lainkaan kaihda aggressiivisia ja vaarallisia tilanteita. Hän kuroo etäisyydet umpeen riskialttiilla kahakkamaisella pystyottelulla, jonka avulla hän pyrkii viemään ottelun poikkeuksetta mattoon. ”Venezuelan Vixen” on vahva pystypainija ja vie ottelijoita mattoon kaadoilla, heitoilla ja perinteisillä alasvienneillä.

Pena tekee paljon töitä matossa ja etenee yleensä vauhdilla positioista toiseen mattoiskujen kera. Hän ei makoile, vaan hakee paikkoja kuristuksille ja lopetuksille. Painostus pysyy vimmattuna täyden viidentoista minuutin ajan, mutta mestaruuserissä Pena on toistaiseksi katsomaton kortti.

Naisten kääpiösarjan teknisesti taitavin pystyottelija on kiistatta Schevchenko. Tämä tuli selväksi viime ottelussa Holly Holmia vastaan, jossa ”The Bullet” neutralisoi entisen naisten 61-kiloisten mestarin tyystin.

Ykköseksi sijoitetun Shevchenkon pystyottelu on täynnä vaarallisia yhden osuman aseita. Näitä ovat muun muassa takakierrepotku keskivartaloon ja takakierteinen nyrkki. Todella kokenut pystyottelija, Schevchenko on K1-organisaation koulima potkunyrkkeilijä, sekä todella taitava ja ansioitunut thainyrkkeilijä.

UFC:ssä tyrmäysvoitot ovat toistaiseksi loistaneen poissaolollaan, mutta ”Bulletin” recordista löytyy siitä huolimatta viisi pienemmissä organisaatioissa napattua tyrmäysvoittoa.

Pystypainissa Schevchenko kykenee raahaamaan tai kaatamaan vastustajia mattoon, mutta hänen aktiivisuutensa kanveesissa on melko vähäistä. Hän lähinnä kontrolloi positiota ja odottaa aikansa, jos aukeaa paikka lopetukselle.

Kuten yleensä, tämän tyyppiset vastakkainasettelut kulminoituvat hyvin pitkälti alasvientipuolustukseen. Jos Pena saa vietyä Schevchenkon vaivoitta mattoon, on ykköseksi sijoitetun ilta täynnä ongelmia. Penan kannalta tuskaa luo se, että hänen pystyottelupuolustuksena on heikkoa ja räväkän tyylinsä takia Pena on liian helppo kohde iskuille – varsinkin Schevchenkolle.

Schevchenko on osoittanut lyhyen UFC-uransa aikana riittävän hyvää alasvientipuolustusta ja erinomaista pystyottelua. Tällä reseptillä hän selviää Penan tuomasta uhasta.

Kirgisialainen tarvitsee tavallista väkevämmän lopetusvoiton luodakseen vaaran tuntua ja kasatakseen hypeä uusintaottelulle Nunesia vastaan. Schevchenko avauserän TKO-voitolla.