UFC on Fox 23: Cerrone vs. Masvidal-ennakko

 

#5 Donald “Cowboy” Cerrone (32-7, 1 NC) vs. #12 Jorge “Gamebred” Masvidal (31-11)

Välisarja (77 kg)

Välisarjassa vastustajiaan mielin määrin riepotellut Donald Cerrone astuu viikonloppuna kotiyleisönsä eteen Coloradon osavaltiossa ja on taas lupa odottaa perinteistä pystyotteluklinikkaa. ”Cowboyn” tahti Octagonissa on ollut luokkaa järjetön. Viime vuonna entinen kevytsarjan ykköshaastaja otteli neljästi ja voitti jokaisen ottelun keskeytyksellä. Uusi painoluokka ja helpompi painonpudotus ovat nostaneet Cerronen ottelemisen uudelle tasolle, eikä pystyottelijalla tunnu nykyisin olevan häkissä minkään sortin paineita.

Samat vanhat kikat toimivat edelleen. Todellisia ohjelmanumeroita ottelusta toiseen järjestävä Cerrone valitsee paikkansa tarkasti ja sitoo yhteen kauniita sarjoja tehokkaasti. Kohteena on koko vastustajan kroppa, jota Cerrone kurittaa tasapuolisesti. Sarjat alkavat nyrkeillä ja loppuvat yleensä joko pääpotkuun tai jalkapotkuun. Paine pysyy koko ajan päällä ja Cerronen viimeaikainen pystyotteluvire on ollut hirmuinen.

Mattoon mentäessä Cerrone on yhtä vaarallinen kuin pystyssäkin. Mattohyökkäys ja -puolustus ovat Cerronella hallussa, oli kyseessä sitten kuristuksesta pois pääseminen tai suoraviivainen lopetuksen haku – Cerrone on alati vaarallinen missä tahansa.

Kahdenneksitoista sijoitettu Jorge Masvidal saa suuren tilaisuuden aiheuttaa pientä hämmennystä välisarjassa, mikäli onnistuu peittomaan viikonlopun vastustajansa. Pitkän linjan konkari hänkin, ”Gamebred” on kahden ottelun voittoputkessa, jonka aikana myös hän on osoittanut hyvää pystyottelua.

Masvidal ottelee kauempaa hyvillä potkuilla ja muutamilla iskuilla, mutta muistaa sekoittaa pakkaa aina ajoittaisilla alasvienneillä. ”Gamebred” on tunnettu sinnikkyydestään ja tilillä on vain kolme keskeytystappiota.

Muussa tilanteessa Masvidalin kannalta tilanne olisi suotuisa, sillä hän on monipuolinen, sitkeä ja kokenut ottelija. Mutta Cerronea vastaan ”Gamebred” joutuu tuskailemaan monta tasoa paremman vastustajan kanssa. Masvidalilla on myös tapana ottaa turhan paljon iskuja vastaan avauserissä ja tämä tietenkin palvelee Cerronea runsaasti.

Masvidal voi kopata pisteitä yhdellä tai kahdella alasviennillä, mutta Cerrone pystyy kääntämään nämäkin tilanteet edukseen matossa. Pystyottelussa ”Cowboyn” arsenaali on tällä hetkellä liian kovaa kamaa Masvidalille purtavaksi.

Donald Cerrone toisen erän teknisellä tyrmäyksellä.