UFC Lontoo: Diakiese vs. Packalen -ennakko

 

Kevytsarja

Marc ”Bonecrusher” Diakiese (11-0) vs. Teemu “Pacu” Packalen (8-1)

Teemu Packalen astuu toista kertaa suuren lontoolaisen UFC-yleisön eteen tulevana viikonloppuna. Uransa kolmannessa UFC-ottelussa turkulainen kohtaa toistaiseksi tappiottoman Marc ”Bonecrusher” Diakiesen.

Diakiese antoi tuntuvan kurituksen Lukasz Sajewskille UFC-debyytissään. Diakiese piti näyttävää painostusta yllä iskuilla ja osoitti jo debyytissään monipuolisuutensa pystyottelijana. ”Bonecrusherin” vahvuudet lepäävät eittämättä lyömisessä ja potkimisessa. Tyrmäysvoimaa hänellä ei välttämättä ole kehuttavaksi asti, mutta hän pystyy keskeyttämään otteluita aktiivisen tyylinsä avulla, joka on hyvä sekoitus potkuja, polvi-iskuja ja lyöntisarjoja.

Brittiläinen ei ole järin vahva pystypainissa ja hän tuntuu antavan lähitilanteiden painissa liikaa periksi. Matossa hän ei juurikaan saa aikaiseksi hyökkäystä tai varteenotettavaa puolustusta, etenkään selältään. Diakiesen omat mattohyökkäykset rajoittuvat lähinnä väsyttämiseen ja positiokontrolliin.

Packelen osoitti hyvää ajoitusta ja väkevää lyömistä edellisessä ottelussaan. Alakoukku teki tehtävänsä ja turkulainen lopulta kuristi vastustajansa nopeasti ensimmäisessä erässä. Vastaavanlainen kaava tuskin toimii Diakiesea vastaan, sillä britti on mutkikas pystyottelija.

”Pacun” avaimet menestykseen ovat eittämättä matossa. Suomalaisen vahva paini ja kontrolli, sekä kuristukset pitävät huolen siitä että brittiottelijalla on tukalat oltavat. Packalen tulee todennäköisesti viemään ottelua läheltä pystypaininsa avulla. Diakiesen heikko alasvientipuolustus myös puoltaa Packalenin vahvaa mattohyökkäämistä.

Jos Packalen antaa Diakieselle pystyssä liikaa tilaa ja aikaa, niin brittiläinen tulee nakuttelemaan sarjoja perille liian vapaasti. Packalenin on pakko laittaa Diakiese puristuksiin painimankelin kautta.

Teemu Packalen hajaäänin.