UFC Lontoo: Allen vs. Amirkhani -ennakko

 

Arnold ”Almighty” Allen (11-1) vs. Makwan ”Mr Finland” Amirkhani (13-2)

Höyhensarja (65 kg)

Viikonloppuna sopii odottaa isoja asioita suomalaisen vapaaottelun kannalta. Suomivaparin johtotähti Makwan Amirkhani on noussut vihdoin pääottelukortille ja Amirkhanin lauantainen ottelu onkin Lontoon UFC-tapahtuman pääottelukortin ensimmäinen matsi. Kyseessä on mahdollisuus, jota Amirkhani ei voi hukata. Näyttävällä voitolla ”Mr Finland” voi todennäköisesti päätyä sijoitettujen höyhensarjan ottelijoiden joukkoon.

Ensimmäiseksi on kuitenkin nujerrettava Arnold Allen.

”Almighty” Allenia pidetään brittiläisen vapaaottelun lupauksena. Taustalla on neljän ottelun voittoputki, kaksi ottelua UFC:ssä. Allen ottelee maltilla ja tarkkuudella ja hän harvemmin sortuu hätiköityihin päätöksiin häkissä. Hänellä on monia vahvuuksia, joista yksi on ehdottomasti nyrkkeily. Allenin otteissa näkyy selkeästi hänen amatöörinyrkkeilytaustansa ja miehellä on vyöllään myös muutama keskeytysvoitto iskuilla.

Brittiläisen otteissa korostuvat myös nopeus ja into otella rajuimmillakin otteilla, mikäli tilanne sitä vaatii. Allenin erikoisosaamisia ovat myös mattohyökkäykset, mutta näiden tehokkuutta tohtii epäillä, kun vastaan asettuu Amirkhani.

Turkulainen tulee olemaan Allenin vahvin vastus tähän asti. Amirkhani pystyy aistimaan alasviennit kaukaa ja useimmiten yllättää vastustajansa nopeasti vahvoilla alasvienneillä, vaikka välimatkaa olisi kuinka paljon. Matossa Amikhanin kontrolli on upeaa seurattavaa. Hän pystyy siirtymään välittömästi vaarallisen hallitsevaan positioon alasviennin seurauksena. Amirkhani on myös loistava etenemään positiosta seuraavaan.

Amikhanin hyökkäykset matossa keräävät myös kehuja. Tililtä löytyy useampi eri kuristus- ja lukotusvoitto ja Makwan pystyy laittamaan vastustajansa taputtamaan selältään tai päältä.

Toistaiseksi on vaikea sanoa Amirkhanin pystyottelusta mitään konkreettista, sillä hän on useimmiten nojannut vahvaan matto-osaamiseensa ja syystäkin. UFC-debyytissään hän kuitenkin väläytti todella näyttävällä hyppypolvella, joten on todella mielenkiintoista nähdä, että lähteekö Amirkhani haastamaan brittiä pystyottelussa.

Allen ei ole koskaan kohdannut Amirkhanin tasoista voimapainijaa. Turkulaisottelijan todella vaaralliset mattohyökkäykset ratkaisevat tämänkin ottelun.

Makwan Amirkhani takakuristuksella toisessa erässä.