UFC Fight Night Texas: Poirier vs. Johnson-ennakko

 

#7 Dustin“The Diamond” Poirier (20-4) vs. #10 Michael “The Menace” Johnson (17-10) 

Kevytsarja (70 kg)

Höyhensarjasta takaisin kevytsarjaan siirtynyt Dustin Poirier on edennyt näyttävästi uusvanhassa painoluokassa voitosta voittoon ja tähtäimessä on tietysti kärkiviisikko sekä mestaruusottelu. ”Diamondilla” on alla vakuuttava neljän ottelun voittoputki, jonka aikana keskeytysvoittoja on kertynyt kolme kappaletta.

Syy Poirierin tuoreimpaan vireeseen on selkeä. Voimaa ja tekniikkaa on kehitetty rutkasti eteenpäin. Suoraviivaisena iskijänä tunnettu Poirier ottelee nykyisin paljon viisaammin hyödyntämällä enemmän jalkatyöskentelyä ja väistöjä.

Toki ”Diamond” silti kuroo etäisyyden vauhdilla umpeen ja latelee tiputtavia sarjoja läheltä. Poirierin paras ase lienee tämän oikea suora, mutta monipuolinen pystyottelija taitaa potkut ja hyppypolvet.

Tyrmäysvoiman lisäksi Poirier tekee rutkasti tuhoa myös matossa. Erityisesti scramble-tilanteiden jälkeen kuuden kuristusvoiton ottelija hakee selkää, niskaa tai kättä. Kyseessä on alati vaarallinen ottelija.

Kestävyydestä ja hyvästä painipuolustuksesta tunnettu Michael Johnson on kahden ottelun tappioputkessa ja saapuu viikonlopun otteluun selkä seinää vasten. ”Menace” ei ole viime otteluissa antanut varteenotettavia näyttöjä, joten hänellä on edessään pakkovoitto.

Johnsonin jabi ja vasen suora toimivat erityisen hyvin painostuksen alla, mutta ”Menace” tykkää myös ripotella jykeviä sarjoja keskivartaloon. Hänellä on hyvä ulottuvuus ja varsinkin perääntyessä pystyy yllättämään vastustajia iskuilla.

Poirierin aggressiivinen suoraviivaisuus yhdistettynä teknisiin taitoihin tekevät hallaa Johnsonille, joka ei menesty omissa avauksissaan yhtä tehokkaasti. Johnson joutuu painostuksen alle, joka on hänelle tuttua, mutta tyrmääjänä tunnettu Poirier saattaa päästä jopa vaarallisen lähelle. Johnsonin painipuolustus auttaa varmasti, mutta Poirier todennäköisesti hakee ratkaisua vain pystyssä.

Dustin Poirier tyrmäyksellä toisessa erässä.