UFC Fight Night Phoenix: Rodriguez vs. Penn-ennakko

 

#10 Yair “El Pantera” Rodriguez (9-1) vs. B.J “The Prodigy” Penn (16-10-2)

Höyhensarja (65 kg)

Totta se on. BJ Penn palaa ottelemaan Octagoniin vielä vuonna 2017. Jo vuonna 2014 Frankie Edgarille kärsityn tappion jälkeen uran piti olla paketoitu. Viimeistään silloin. Soturin vahva tahto ei kuitenkaan antanut periksi ja lajin elävä legenda kokee, että kävely häkkiin on tehtävä vielä ainakin kerran.

Kahden edellisen ottelun aikana Penn on otellut häkissä yhteensä noin kuuden erän verran. Kolme Rory MacDonaldia vastaan ja melkein täydet kolme Edgaria vastaan. Entisen kevyen sarjan mestarin osutut iskut jäivät näiden erien aikana alle neljänkymmenen. Onko Penn satumaisesti löytänyt vanhan vireensä takaisin Greg Jacksonin opeissa? Tuskinpa ja vaikka olisi, kyseessä on silti 38-vuotias ottelija, joka ei ole otellut kolmeen vuoteen.

Yair Rodriguez on TUF-voittaja ja toistaiseksi tappioton UFC:ssä. Hän saapuu viikonlopun pääotteluun viiden ottelun voittoputkessa, jonka seurauksena voidaan todeta, että ”El Pantera” on todella vaarallinen vastustaja kenelle tahansa höyhensarjassa.

Meksikolainen ottelija potkii, potkii ja potkii. Takakierteiset kolahtavat todella nätisti päähän ja kehoon tappavalla tarkkuudella. Rodriguez painostaa armottomasti potkuilla ja pilkkoo niillä vastustajia ikävän näköisesti yleensä läpi kolmen erän, mutta kykenee myös lamauttaviin tiputuksiin. Nyrkkeilytaustan takia Rodriguez ei peräänny lähietäisyyden iskujen vaihdoista, mutta tehokkaimmillaan hän ottelee kauempaa potkujen kera.

Pennin kannalta parhaimmat mahdollisuudet lepäävät todennäköisesti matossa, mutta Rodriguez edustaa luonnollisesti nykyajan modernia vapaaottelijaa. ”El Panteran” paini – ja BJJ-taidot ovat perustasolla, tämän lisäksi apuna on vankka kunto, joka siivittää loppuun asti. Päälle vielä varsin rajut mattoiskut, joiden avulla Rodriguez pehmitti esimerkiksi Alex Caceresia.

Suodaan Pennille mahdollisuuksia vastaiskuissa ja muutamissa mattokahinoissa, mutta fakta lienee silti se, että Rodriguez jyrää legendan yli alle viidessä minuutissa. Meksikolaisen vaarallinen pystyottelu pitää siitä huolen.

Yair Rodriguez teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.