UFC Fight Night Hampuri: Arlovski vs. Barnett-ennakko

 

#6 Andrei ”The Pitbull” Arlovski (25-12, 1NC) vs. #9 Josh “The Warmaster” Barnett (34-8)

Raskassarja

Takavuosien menestyneet raskassarjalaiset ottavat mittaa toisistaan Hampurin pääottelussa. Kokemusta, taitoa ja paljon kärsinyttä ruhoa on häkissä sen verran, että tästä on turha odottaa viiden erän taistoa.

Tämän päivän Andrei Arlovski on paljon rauhallisempi versio nuoruusvuosien pystyottelijasta, joka voitti aikoinaan UFC-mestaruuden. Nykyisin todella paljon vastaiskuihin luottava Arlovski on kehnon leukansa takia aina hieman etäällä ja luottaa siihen, että vastustaja tekee virheellisen avauksen. Arlovskin oikea käsi on edelleen täynnä ruutia ja sen osuessa vastustajan suunta on kohti mattoa vapisevin jaloin.

Kuudenneksi rankatulla ottelijalla on varovaisemman ottelutyylin takia aikaisempaa parempi matto-puolustus ja Arlovskilta voi myös odottaa lähietäisyyksiltä vahvaa pystypainia häkkiä vasten.

Vahvana matto-ottelijana tunnettu Josh Barnett on nykyisellä UFC-kierroksellaan luottanut todella paljon pystyotteluunsa. Sarjat nitoutuvat paremmin yhteen ja alasvientien sijasta Barnett tekee tuhonsa pystypainissa lyhyillä, mutta tehokkailla iskuilla. Pystypainista Barnett myös vie ottelunsa mattoon, mutta toistaiseksi ”Warmasterilta” ei ole nähty mieleenpainuvia mattotaistoja UFC:ssä.

Ottaen huomioon Arlovskin uuden varovaisemman tyylin, ottelu tullaan käymään pystyssä, joka vaikeuttaa Barnettin mahdollisuuksia mattotaistoon. Barnett ei ole koskaan niittänyt mainetta kovan luokan tyrmääjänä, mutta tulee painostamaan lukuisilla iskuilla lähietäisyydeltä. Arlovskin tiputtavat pommit löytänevät tiensä perille ennen tuota pikaa jossain kohti ennen kolmatta erää.