UFC Fight Night Hampuri: Alexander Gustafsson vs. Jan Blachowicz-ennakko

 

#2 Alexander “The Mauler” Gustafsson (16-4) vs. Jan Blachowicz (19-5)

Kevyt raskassarja (93 kg)

Alexander Gustafsson on kahden hävityn mestaruusottelun jälkeen tilanteessa, jossa moni epäilee ruotsalaisen mahdollisuuksia kolmanteen titteliotteluun. Kaksi tappiota alla, ruotsalainen kohtaa ensimmäistä kertaa kärkiviisikon ulkopuolisen vastustajan yli kolmeen vuoteen.

Haasteet ovat siis olleet kaikista kovimpia Ruotsin suurimmalle vapaaottelutähdelle, mutta tästä huolimatta taidot eivät ole ruostuneet. Gustafsson on sitkeä viiden erän ottelija, joka pärjää hyvin paineen alla tai mestaruuserissä. Kunto ei petä ja harvemmin leuka. Gustafssonin leipälaji on tämän tekninen ja hyvin liikkuva nyrkkeily. Ulottuva jabi ja tarkka vasen koukku, sekä voimakas oikea ovat ”Maulerin” parhaimpia aseita. Ajoittain ruotsalainen sekoittaa pystyotteluunsa myös potkuja.

Käänteentekevää on Gustafssonin paini ja varsinkin alasviennit. Gustafssonin on painoluokan parhaimpia ottelijoita alasvientien ajoittamisessa kesken pystyottelun. Matossa ruotsalaiselta on totuttu näkemään lähinnä iskuja ja vastustajat pääsevät ylös, mutta Gustafsson toistaa kaavaa ja vie heidät uudestaan mattoon pisteiden valossa tehokkaalla tavalla.

Jan Blachowicz kohtaa uransa korkeimmalle sijoitetun vastustajan, joten paineita on toki puolalaisen nurkassa myös.

Gustafssonin lauantainen vastustaja on pystyottelija, joka pystyy ottamaan iskuja sekä ottelee läheltä lujaa. Blachowiczin pystyottelu on teknistä, mutta hänellä on välillä vaikeuksia pitää etäisyys kunnossa ja intoilee liikaa puhelinkoppimaisiin iskujenvaihtoihin. Jabi ja koukut lähtevät lujaa, mutta puolalaisen ongelmaksi on koitunut kunto ja muutaman ison iskun jälkeen hän vetäytyy ja päästää vastustajan takaisin otteluun mukaan.

Puolalaiselta nähdään m yös ajoittain alasvientejä, joiden jälkeen seuraa matto-iskuja, mutta harvemmin Blachowicz pystyy kontrolloimaan vastustajia matossa tarpeeksi tehokkaasti.

Gustafssonin kokemus ja kokonaisvaltainen taitotaso on jokaisella osa-alueella vastustajaansa parempi. Ruotsalainen osuu paremmin ja ei väsy. Hän pystyy tarpeen tulleen väsyttämään puolalaista painilla ja ehkä yrittää jopa kuristusta. Blachowiczin mahdollisuudet lepäävät hänen voimakkaassa alakoukussa.

Alexander Gustafsson tyrmäyksellä toisessa erässä.