UFC Fight Night 99: Mousasi vs Hall 2-ennakko

 

#5 Gegard Mousasi (40-6-2 vs. #10 Uriah Hall (13-7)

Keskisarja (84 kg)

Ensimmäinen ottelu kaksikon välillä päättyi altavastaaja Uriah Hallin näyttävään toisen erän tyrmäysvoittoon. Amerikkalainen näytti vihdoin saavuttaneen kauan odotetun ja puhutun potentiaalinsa, mutta Hallin harmiksi tilille on sittemmin kertynyt kaksi perättäistä tappiota, joista edellinen tuli avauserän tyrmäyksellä.

Samat ongelmat ovat edelleen Hallin kiusana. Henkinen kantti ja itsevarmuuden puuttuminen ovat piinanneet Hallia läpi tämän uran, mutta koska hyvinä hetkinä hän erottuu edukseen niin vahvasti, on nykyinen työpaikka edelleen tallella.

Hall on erikoinen ottelija. Kun tähdet ovat kohdillaan, niin Hall pystyy tyrmäämään kenet tahansa keskisarjasta. Räjähtävät potkut ja takakierteiset hyökkäykset ovat Hallin tavaramerkkejä. Ja kuten ensimmäinen ottelu Gegard Mousasia vastaan osoitti, Hall pystyy muuttamaan ottelun kulun täysin tyhjästä.

Mousasi tosin myös näytti missä Hall heikommillaan. Lähes koko avauserän matossa hollantilaista vastaan tuskaillut Hall on heikko selällään ja alasvientipuolustus on myös kehnoimmasta päästä.

Yli neljänkymmenen ottelun koulima Mousasi on ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen kahden ottelun tyrmäysvoittoputkessa, tämän ohella perättäisiä voittoja on kertynyt kolme. Hollantilaisen vire ja tarkkuus ovat tällä hetkellä teräviä ja Mousasi loistaa tuttuun tyyliin jokaisella osa-alueella.

Tekninen potkunyrkkeily, vaaniva kiertely jabin ja jalkapotkun avulla, sekä puhdas suoraviivaisuus hyökkäyksissä ovat syitä Mousasin viimeaikaiselle menestykselle. Toki hän on edelleen täysi kone matossa. Hän kaivaa lopetuksen yleensä vankan alasviennin kautta joko kuristuksella tai mattoiskuilla. Positiohallinta ja eteneminen ovat hänen vahvuuksia.

Ensimmäisessä ottelussa Mousasi teki kohtalokkaan arviointivirheen. Hall antoi takakierrepotkunsa ilmi ja hollantilainen kyykkäsi muutaman sentin alemmas, mutta potku osuikin juuri sille tasolle, jonne hollantilainen itsensä madalsi. Tätä tapahtumaketjua lukuun ottamatta koko ottelu oli alusta loppuun Mousasin hallinnassa. On hankala kuvitella, että sama tapahtumien kulku toistuisi uudestaan virheistä oppineen Mousasin kanssa. Hän tietää olevansa suvereeni matossa vastustajaansa verrattuna, mutta Hallin todella heikko menestys pystyottelussa viime aikoina antaa aihetta myös veikata Mousasin pystyhallintaa.

Se on asia erikseen, että valitseeko Mousasi perinteisemmän taktisen potkunyrkkeilyn vai suoraviivaisemman tien ja aloittaa voimalla tekniikan kera ensimmäisenä. Joka tapauksessa entinen Strikeforcen mestari pitää hallussaan absoluuttisesti kaikkia avaimia voittoon. Hän ja vain hän itse voi tyriä ottelun uudestaan Hallia vastaan.

Gegard Mousasi kuristuksella ensimmäisessä erässä.