UFC Fight Night 96: Lineker vs. Dodson-ennakko

 

#3 John “Hands Of Stone” Lineker (28-7) vs. #10 John “The Magician” Dodson (19-7)

Kääpiösarja (60 kg)

Viikonlopun pääottelussa kohtaavat kaksi kääpiösarjan räjähtävintä tyrmääjää viiden erän taistossa. John Lineker ja John Dodson ovat raivanneet ja tuhonneet tieltään roppakaupalla ottelijoita nopeudella sekä tyrmäysvoimalla. Mutta kaksikon välillä on toki suuria eroavaisuuksia.

Dodson on hävinnyt UFC:ssä vain Demetrious Johnsonille ja kärpässarjan mestaria lukuun ottamatta kaikki muut ovat jääneet pahasti jälkeen nopeudessa ”The Magicianille”. Entisen ykköshaastajan jalkatyöskentely ja liikkuminen yhdistettynä räjähtävään voimaan on vaarallinen kombinaatio, johon harva pystyy vastaamaan. Dodsonin hyökkäykset ovat mahdollisesti koko UFC:n nopeimpia ja mikäli hän osuu tarkkuudella, vastustajat tipahtavat kanveesiin poikkeuksetta.

Linekerin kohdalla voidaan puhua jo hämmästyttävästä voimasta kääpiösarjassa. Hänen todella painostava tyyli aiheuttaa vastustajissa pelkoa ja brasilialaisen vahvan leuan takia hän kykenee riskialttiisiin iskujen vaihtojen, jossa koukut lentelevät täysillä, mutta lopulta ”Hands Of Stone” on se joka pysyy pystyssä. Lineker pysyy vastustajan kintereillä niin pitkään, kun vaan on tarpeen. Hän harvoin perääntyy, jos koskaan. Brasilialaisella on tapana ahdistaa vastustajat umpikujaan, jonka seurauksena heidän ainoa tie pois on ryhtyä lähietäisyyden iskemiseen, jossa Lineker on suvereenisti yksinvaltias kääpiösarjassa.

Voima vastaan nopeus. Mikäli Dodson erehtyy lähietäisyyden nyrkkihippasille Linekerin kanssa, kuten moni on aikaisemmin, niin entinen ykköshaastaja joutuu väistämättä ongelmiin. Hyödyntämällä nopeutta ja teknisempää ottelemista, Dodsonin mahdollisuudet voittoon kasvavat, sillä Linekerin pystyy peittoamaan tällä hetkellä vain hyvällä liikkumisella ja teknisellä pystyottelemisella, jossa korostuvat etäisyydet hyökkäyksien suhteen.

On äärimmäisen vaikea lähteä veikkaamaan kovaleukaista tyrmääjää vastaan, vaikka vastassa onkin nopea ja liikkuva ottelija. Dodsonilla on aikaisemmin urallaan ollut ongelmia kunnon kanssa pitkissä otteluissa, siinä missä Lineker pystyy ottelemaan omalla tyylillään lähes loppuun saakka. Jossain kohti iso pommi osuu lujaa ja viikonloppuna sen tekee Lineker toisessa tai kolmannessa erässä.