UFC Fight Night 108: Swanson vs. Lobov -ennakko

 

#4 Cub Swanson (24-7) vs. Artem “The Russian Hammer” Lobov (13-12-1)

Höyhensarja (65 kg)

Viikonlopun UFC-tapahtuman pääottelu on ehdottomasti kysymysmerkkejä nostattava sen suhteen, että onko toisella ottelijoista oikeasti mitään asiaa UFC-pääotteluun? Oli tai ei, tilanne on kuitenkin se, että Artem Lobov pääsee ensimmäistä kertaa tähdittämään UFC-illan viimeistä kohtaamista. Kiitos tästä kuuluu yksinomaan hänen treenikaverilleen Conor McGregorille.

Lobov on kaikesta huolimatta tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa ja molemmat venäläisen viime otteluista ovat päättyneet yksimieliseen tuomariäänivoittoon. Taitojensa puolesta Lobov on kaksikosta kuitenkin selkeästi heikompi osapuoli. Aikaisemmin hän on lähinnä luottanut sokeasti omaan tyrmäysvoimaansa vastaiskujen turvin, mutta ongelmaksi koitui se että voimaa ei ollut tarpeeksi. Vastaiskemisen lomassa Lobov on kehittänyt pystyotteluaan monipuolisemmaksi ja hyödyntää nykyään aikaisempaa enemmän sarjoja ja painostusta.

Mattotaitojen puolesta Lobov ei tuo mukanaan häkkiin mitään vaaraa. Mattohyökkäykset eivät missään nimessä ole hänen vahvin puolensa ja sama pätee valitettavasti myös hänen mattopuolustukseensa, erityisesti kovan luokan vääntäjiä vastaan.

Venäläisen vasaran suurin valttikortti lienee tämän kestävyys ja leuka. Koko ammattilaisvapaaottelu-uransa aikana hän on kärsinyt vain yhden tappion tyrmäyksellä.

Höyhensarjassa neljänneksi sijoitettu Cub Swanson haluaa takaisin mestaruuskahinoihin ja suunta on toistaiseksi ollut täysin oikea. Swanson on voittanut kolme viimeisintä otteluaan yksimielisesti ja on selkeästi ottanut ottelemisessaan harppausaskelia eteenpäin.

Paperilla ja käytännössä Swanson on yksinkertaisesti jokaisella osa-alueella Lobovia etevämpi ja vaarallisempi. Suurin etulyöntiasema on tietenkin pystyottelussa, sillä amerikkalainen on pystyssä yksinkertaisesti monin verroin teknisempi iskijä kuin Lobov. Urallaan Swanson on myös kohdannut tuplasti vaarallisempia vastustajia ja saanut heitä vastaan vieläpä merkittävää menestystä aikaiseksi.

Swanson pystyy ottelemaan matossa ja pystyssä täysien erien ajan ja Lobovin on todellakin syytä varoa Swansonin pyörremyrskyn kaltaisia tarkkoja hyökkäyksiä. Lobovin selkein mahdollisuus piilee Swansonin leuan kestävyydessä. Mikäli venäläinen saa yllätettyä ja saa perille yhden hyvän voimaiskun, niin Swansonin ilta saattaa loppua lyhyeen. On kuitenkin silti ennakoitava Swansonin totaalista dominointia hänen monipuolisuutensa ja ansioluettelonsa takia.

Cub Swanson toisen erän teknisellä tyrmäyksellä.