UFC Fight Night 105: Lewis vs. Browne-ennakko

 

#8 Derrick “The Black Beast” Lewis (17-4, 1 NC) vs. #9 Travis “Hapa” Browne (18-5-1)

Raskassarja (120 kg)

Kahden hävityn ottelun jälkeen Travis Browne saapuu viikonlopun taistoon ottelijana, joka tuntuu tällä hetkellä etsivän itseään ja kadonnutta virettään. Vielä vuonna 2014 ”Hapa” oli varteenotettava ja pelätty haastaja UFC:n raskaassa sarjassa. Hän toi häkkiin mukanaan yllättävän laajan repertuaarin sarjoja, väkivaltaisia kyynärpäitä ja sitoi hyvin yhteen tekemisiään, jonka lisäksi havaijilainen käytti kokoaan hyväksi esimerkillisellä tavalla.

Tappiot Andrei Arlovskia, Cain Velasquezia ja Fabricio Werdumia vastaan ovat johtaneet siihen, että Browne on vaihtanut leiriä, vaikkei vielä omien sanojensa mukaan ole lopettanut yhteistyötä parjatun Edmond Tarverdyanin kanssa. Parimetrinen ottelija lähestyy vastustajiaan nykyisin pitkälti nyrkkeilyn voimin. Toki osuessaan Brownen voima tekee tuhoa, mutta ottelutyyli on muuttunut monipuolisesta hallinnasta epävarmaksi satunnaisten iskujen ja huonon liikkumisen sekoitukseksi.

On hyvin vaikea edes muodostaa tässä vaiheessa konkreettista mielipidettä siitä, millainen Browne häkkiin saapuu viikonloppuna.

Tähän ongelmaan ei törmää Derrick Lewisin kohdalla. ”The Black Beast” on voittanut viisi ottelua perättäin, joista neljä on loppunut tyrmäyksellä. Voittoputken aikana Lewis on kaatanut kovia nimiä, kuten Roy Nelsonin ja Gabriel Gonzagan.

Lewis on maltilla otteleva, mutta todellakin hyökkäävä ottelija. Hän ei välttämättä tee aloituksia yhtä räväkästi, kuin osa painoluokan muista ottelijoista, mutta oikean paikan avautuessa hän hyökkää säälimättä koko voimalla tiputtavan sarjan kera.

Hän selviää hyvin painostavia ottelijoita vastaan pystyssä, sekä matossa. Maltti, jolla hän ottelee pystyssä, on jatkuvasti myös läsnä matossa. Lewis on yllättävän tekninen ottelija matossa, vaikka hänen alasvientipuolustuksensa ei ole parhaalla mahdollisella tasolla, hän silti pystyy puolustamaan mattohyökkäyksiä hyvällä menestyksellä.

Lewis on uransa vaarallisimmassa vireessä. Hänellä on tällä hetkellä hyvä tietämys siitä, mitä tehdä ja milloin. Brownen hyökkäykset ovat muuttuneet yksiulotteisiksi ja vaarattomiksi. Lewis odottaa aikansa flegmaattista havaijilaista vastaan ja iskee myöhemmissä erissä.

Derrick Lewis teknisellä tyrmäyksellä neljännessä erässä.