UFC Fight Night 105: Hendricks vs. Lombard-ennakko

 

Johny “Bigg Rigg” Hendricks (17-5) vs. Hector “Showeather” Lombard (34-6-1, 1NC)

Keskisarja (84 kg)

Entinen välisarjan mestari Johny Hendricks kävelee vähintäänkin heikoilla jäillä. ”Bigg Rigg” saapuu viikonlopun otteluun kolmen ottelun tappioputkessa, jota varjostavat pieleen menneet painonpudotukset ja treenileirit. Yksi aikansa pelätyimmistä välisarjalaisista on näinä päivinä kaukana huippuajoistaan, mutta Hendricksin kannalta positiivistä on se, että viikonlopun ottelu käydään uudessa painoluokassa.

Keskisarjassa Hendricksin mahdollisuudet pärjätä tuskin paranevat kertaheitolla, mutta siirrosta on silti isossa kuvassa hyötyä. Amerikkalaisen otteet ennen tappioputkea olivat sekoitus todella tiputtavaa tyrmäysvoimaa, väsyttävää ja painostavaa painia, sekä hyviä sarjoja, jotka päättyivät napakoihin jalkapotkuihin. Hendricks kehitti arsenaalinsa hyvään kuosiin ja vaikutti pysyvän mestarina pitkään.

Muutaman vuoden aikana vastustajat ovat menettäneet täysin pelkonsa Hendricksiä kohtaan ja tämä näkyy häkissä ”Bigg Riggin” jatkuvaa empimisenä ja flegmaattisuutena. Yleensä painoluokan vaihtaminen piristää ottelijan otteita kummasti ja siihen perusteeseen nojautuu varmasti myös Hendricks.

Hector Lombard ei hänkään varsinaisesti pysty juhlimaan tilanteensa suhteen. Alla on kaksi keskeytystappiota, joiden taustalla piilevät Lombardin hiipuva kunto ja kestävyys. 39-vuotias ottelija on selkeästi menettänyt räjähtävyyttä ja entisen Bellator-mestarin otteet ovat ylipäätänsä hiipuneet nyrkkeilyssä ja matto-ottelemisessa.

Pystyottelussa Lombardin toiminta rajoittuu yksittäisiin aloituksiin ja muutamiin sarjoihin. Pystypainissa hän voi hakea heittoja tai alasvientejä, mutta Hendricksin pitäisi pärjätä alasvientipuolustuksellaan tätä vastaan. Hendricksin tappioista huolimatta hän on silti otellut aktiivisesti ja pyrkii hyökkäyksiin jatkuvasti. Hendricks pystynee tässä kohtaamisessa ottamaan ottelun ohjat haltuunsa pystyottelullaan ja väsyttämään Lombardia painillaan. Kuubalaisen ongelmat kunnon suhteen ovat kaikkien tiedossa ja ensimmäisen erän jälkeen ne tuppaavat nousemaan poikkeuksetta esille.

Johny Hendricks kaikin tuomariäänin.