UFC Fight Night 104: Bermudez vs. Korean Zombie-ennakko

 

#9 Dennis “The Menace” Bermudez (17-5) vs. Chan Sung “The Korean Zombie” Jung (13-4)

Höyhensarja (65 kg)

Chan Sung Jungin sangen pitkä tauko loppuu vihdoin viikonloppuna. ”The Korean Zombie” palaa ensimmäistä kertaa tositoimiin sitten elokuun 2013. Osa vapaaottelufaneista on varmasti jo unohtanut, mutta Jung on entinen höyhensarjan ykköshaastaja ja hänen viimeinen ottelunsa ennen pitkää ottelutaukoa oli juuri Jose Aldoa vastaan tittelistä.

Korean Zombie on täysin nimensä veroinen. Puolikuolleen elkein hän kävelee eteenpäin, ottaen iskuja vastaan rautaisen leukansa avittamana. Jung on käynyt läpi useita rankkoja iskujenvaihtoja häkissä ja selvinnyt niistä voittajana. Kestävyys on ehdottomasti hänen isoin valttikorttinsa.

Mutta ei sovi unohtaa tämän taitoja. Jungin tyyli on tyly ja raaka. Hän ottelee mielellään läheltä ja kävelee tasajalkaa vastustajaansa kohti viskellen koukkuja. Ajoittain hän kuitenkin hyödyntää teknisempää lähestymistapaa jabin ja vahvan oikean kätensä avulla. Pystyottelu Jungin kanssa tietää kipua ja kärsimystä molemmille osapuolille, mutta Jungin kohdalla tämä on enemmänkin hyöty, kuin haitta.

Matossa Jung on todellakin osoittanut olevansa kovan tason viimeistelijä ja hän on kerännyt urallaan yhteensä yhdeksän luovutusvoittoa. ”Korean Zombie” on taitava jatkotilanteissa, sekä scrambleissa ja varsinkin vastahyökkäystilanteissa matossa. Hän pystyy yllättämään mitä erikoisimmilla otteilla (kuten esimerkiksi twisterillä) ja hänen aktiivisuutensa on aina huipussa.

Dennis Bermudez on lähes klassinen painostava jenkkipainija. Aggressiiviset alasviennit, tarkkaan harkitut vahvat voimakoukut ja kovat mattoiskut luovat ”Menacen” ottelutyylin perustan. Taustalla on hyvä kunto, jonka avulla Bermudez pitää paineen tasaisena läpi ottelun. Bermudez väsyttää vahvan kontrollin ja jatkuvien raastavien alasvientiensä avulla vastustajiaan. Kaiken mitä hän tekee, hän tekee voimalla.

Painoluokassa yhdeksänneksi sijoitettu amerikkalainen pääsee halutessaan ainakin välittömästi lähietäisyyden iskujenvaihtoon Jungin kanssa. Bermudezin yksinkertainen pommitus voi johtaa äkäisiin vastaiskuihin Jungilta, joka on paperilla ansioituneempi pystyottelija. Lisäksi eteläkorealainen pystyy vetämään rankoista iskujenvaihdoista pidemmän korren ja saattaa tulittaa Bermudezin suohon.

Ottelu muuttuu matossa askeleen pohjimmiltaan suoraviivaista pystytykittelyä mielenkiintoisemmaksi. Bermudez on tunnettu heikosta mattopuolustuksestaan, erityisesti kuristusten suhteen. Mikäli Jung ei hukkaa liikaa energiaa ja pystyy hyökkäämään matossa menestyksellä, ”Zombie” tulee uhkaamaan vastustajaan ottelun edetessä muutamilla kuristusyrityksillä, joista joku voi hyvinkin tuottaa tulosta.

Chan Sung Jung toisessa erässä kuristuksella.