UFC Fight Night 100: Bader vs. Nogueira 2-ennakko

 

#4 Ryan “Darth” Bader (22-5) vs. #9 Antonio Rogerio Nogueira (22-7)

Kevyt raskassarja (93 kg)

Ryan Bader palasi vakuuttavasti voiton kantaan syyskuussa ja tyrmäsi polvella Ilir Latifin kylmäksi toisessa erässä. Voitto oli tärkeä uransa parhaimmassa vireessä olevalle Baderille, joka pitää neljättä sijaa 93-kiloisissa ja on todella lähellä mestaruuskuvioita, jos vaan saa kasattua tarvittavat voitot.

Amerikkalainen on vuosien saatossa kehittynyt yksiulotteisesta jenkkipainijasta moniulotteisemmaksi vapaaottelijaksi. Hän ei ottele enää pelkästään alasvientien kera, vaan mukaan on sekoitettu aktiivista jalkatyöskentelyä ja parantunutta pystyottelua. Joku voisi todeta, että myös Baderin ajoitus pystyottelussa on parantanut.

Raskailla vartalopotkuilla vastustajia pehmittävä Bader kantaa mukanaan voimaa myös lyönneissään. Hän astuu sisään vastustajia kohti vahvoilla koukulla tai suorilla ja pystyy tiputtamaan, mikäli nyrkki löytää kohteensa. Totta kai Baderilla paini on edelleen pääroolissa. Positiohallinta ja alasviennit, sekä rankka painostus matossa ovat hänen matto-ottelemisen kulmakiviä.

40-vuotias Antonio Rogerio Nogueira todisti edellisessä ottelussa olevansa edelleen varteenotettava uhka pystyssä ja pysäytti Patrick Cummingsin teknisellä tyrmäyksellä avauserässä aikaisemmin tänä vuonna.

Ruuti ei ole Nogueiralta hävinnyt minnekään. Tämän lisäksi brasilialainen konkari on edelleen vaarallinen nyrkkeilijä, joka on petrannut alasvientipuolustustaan silmiinpistävästi. ”Lil Nogin” suorat ja koukut lähtevät tukevasti voimalla, varsinkin vastustajan empiessä seuraavaa liikettä. Sanalla sanoen, Nogueiran kanssa joutuu edelleen pysymään aktiivisena, sillä muuten veteraani rokottaa uinahtamisesta napakalla vasurilla, joka voi johtaa pahimmassa tapauksessa tyrmäystappioon.

Nogueiran on pakko pitää ottelu pystyssä hinnalla millä hyvänsä. Pelkästään jo fysiikkansa puolesta Bader pystyy väsyttämään ja murtamaan brasilialaisen matossa painillaan. Konkarin alasvientipuolustus on hyvä, mutta Baderin tasoista painijaa vastaan se joutuu auttamatta koetuksella.

Bader on lisännyt aktiivisuuttaan ottelemisessa. Hän tekee enemmän asioita rutiinilla, kuten aloitteita ja yleistä kehän hallintaa. Nogueiran paikka iskeä on vastaiskuissa ja ottelun rauhallisimmilla hetkillä, mutta brasilialaisen pahaksi onneksi Baderin voimalyöntien lisäksi uhkana on myös amerikkalaisen vahva paini.

Pystyykö 40-vuotias Nogueira nujertamaan tähän asti vaarallisimman version Baderista? Tätä tohtii epäillä. Kaksikko kohtasi toisensa ensimmäisen kerran jo vuonna 2010 ja silloin amerikkalainen vei mittelön suvereenisti kaikin tuomariäänin. Kuusi vuotta myöhemmin tilanne tuskin tulee muuttumaan.

Ryan Bader teknisellä tyrmäyksellä avauserässä.