UFC 210: Cormier vs. Johnson -ennakko

 

(C) Daniel “DC” Cormier (18-1) vs. Anthony “Rumble” Johnson (22-5)

Kevyt raskassarja (93 kg)

Harva ykköshaastaja saapuu yhtä vahvojen näyttöjen kera häkkiin, kuin Anthony Johnson tulevana viikonloppuna. UFC 211 -tapahtuman pääottelun toinen osapuoli on edellisen tappionsa jälkeen Daniel Cormierille tyrmännyt kolme ottelijaa ennen täyttä aikaa. Viimeisistä viidestä ottelustaan "Rumble" on voittanut neljä. Kaksi tyrmätyistä vastustajista, Alexander Gustafsson ja Glover Texeira, ovat entisiä ykköshaastajia itsekin.

Johnsonin vire ja näytöt ovat olleet vertaistaan vailla ja varsinkin 93-kiloisissa. Toistaiseksi meidän on pakkoa uskoa sitä, mitä silmämme näkevät. Kaikki mihin Johnson koskee – kaatuu. Tämä toki nähtiin myös esillä olevan otteluparin ensimmäisessä kohtaamisessa. ”Rumblen” voitto ei ollut kaukana, mutta Cormier selätti avausiskuista koituneet vaikeudet ja lopulta kuristi Johnsonista kolmannen erän luovutusvoiton. Tällä kertaa saman tilanteen sattuessa Johnson pyrkii entistä vahvemmin viimeistelemään työnsä kunnolla.

Samankaltaista tyrmäysvoimaa ei olla nähty aikoihin 93-kiloisissa, kuin mitä Johnson tuo mukanaan häkkiin. Oli kyse sitten koukuista, takakäsistä tai pelottavan voimakkaasta alakoukusta, niin valot ovat vastustajilta viime otteluissa sammuneet poikkeuksetta. Ykköshaastajalla on apunaan myös tavallista paremmat painitaidot, joita hän käyttää lähinnä mattopuolustuksessa.

Kunto ja kestävyys ovat Johnsonin isoimpia kysymysmerkkejä, sillä siihen homma kaatui kokonaan viime kerralla ja tähän ”DC” pyrkii varmasti myös uusintaottelussa.

93-kiloisten mestari on myös otellut hyvien näyttöjen kera, vaikka muutamaan otteeseen hän onkin edennyt tuomariäänille saakka, kuten esimerkiksi Gustafssonia vastaan ja viimeisimmässä koitoksessa rutkasti vanhentunutta Anderson Silvaa vastaan.

Nämä seikat eivät kuitenkaan poista niitä faktoja, että Cormier on Jon Jonesin jälkeen painoluokan ehdottomasti paras voimapainija ja häikäilemätön riepottelija, joka kykenee toteuttamaan omaa strategiaansa kaikissa tilanteissa ja yleensä loppuun saakka. Cormier ei pelkää iskuja tai hätkähdä niistä, vaan kerää itsensä nopeasti kasaan ja ryhtyy taistelemaan takaisin joko tiputtavalla pystyottelemisella tai painilla, kuten nähdään Johnsonia vastaan viime kerralla.

Merkittävin seikka lienee monelle, myös allekirjoittaneelle se, että Johnson kuitenkin onnistui hätkähdyttämään ja satuttamaan Cormieria. Menkööt kokemattomuuden tai paineiden piikkiin, mutta tuolloin ”Rumble” ei osannut hyödyntää paikkaansa täysin voimin ja tyri mahdollisuutensa mestaruuteen. Mikäli sama tilanne toistuu uudestaan, niin Johnson tuskin mokaa elämän paikkaa uudestaan. Yksikin isku riittää ja sen varaan lasketaan jälleen kerran, kun häkissä on Johnsonin tasoinen tyrmääjä.

Anthony Johnson avauserän teknisellä tyrmäyksellä.