UFC 209: Woodley vs. Thompson-ennakko

 

(C) Tyron “The Chosen One” Woodley (16-3-1) vs. #2 Stephen “Wonderboy” Thompson (13-1-1)

Välisarja

Välisarjan mestaruus on jälleen kerran katkolla viikonlopun UFC 209-tapahtuman pääottelussa, kun Tyron Woodley ja Stephen Thompson ottavat toisistaan mittaa revanssin merkeissä.

Hallitseva mestari Woodley suoriutui edellisestä ottelusta kelvollisesti, mutta ei kuitenkaan aivan puhtain paperein. Tasapeliin päättynyt mittelö jätti valitettavasti kysymysmerkkejä siitä, kumpi kaksikosta on todellisuudessa parempi. Iso kiitos mestarin suoriutumisesta kuuluu hänen järjettömälle atleettisuudelleen ja voimalleen. Woodleyn tärkein ase oli taas kerran tämän oikea koukku ja tämä asia tulee pysymään muuttumattomana myös uusintaottelussa. Woodley osaa ajoittaa koukkunsa vaarallisen nopeasti ja tarkasti. Koukun osuessa puhtaasti vastustajat yksinkertaisesti tippuvat kanveesiin suorilta jaloilta, kuten nähtiin ensimmäisessä mittelössä.

Woodley on voimapainija, jonka vajaa arsenaali näkyi erityisesti juuri pystyottelussa, mutta räjähtävyys ja nopeus korvaavat Woodleyn puutteelliset taidot muilla osa-alueilla. Hän on fysiikkansa puolesta kykeneväinen ottelemaan täydet erät, mutta jos hän omistautuu liikaa aggressiivisille hyökkäyksille, hän saattaa väsyä myöhemmissä erissä.

”Wonderboy” Thompson on edelleen paha vastus mestarille. Hänen tyylissään korostuvat etäisyyden hallinta ja harkitut tekniset sarjahyökkäykset. Karatetaustainen Thompson on erinomainen rytmittämään hyökkäyksiä niin, että vastustajien on vaikea saada ottelusta kiinni ja päästä ottelemaan oman rytminsä mukaisesti.

Siinä missä Woodleyn pystyottelu perustuu lähinnä yhteen voimalyöntiin, Thompsonin työkalupakista löytyy ties mitä. Hän voi hyökätä perinteisillä suorilla karatemaisilla nopeilla lyönneillä ja osumista riippumatta hän muistaa aina perääntyä turvaan. Thompsonin takakierrepotkut, pääpotkut, vartalopotkut ja vaihtopotkut lähtevät vaarallisen eleettömästi. Thompson taitaa myös väistöt ja yhden, sekä useamman lyönnin vastaiskut.

Uusintaottelussa veikataan seuraavaa: pisteottelemisen sijaan Thompsonin täytyy hyödyntää Woodleyn puutteelliset taidot pystyottelussa ja hyökätä oitis voimalla, sekä suoraviivaisuudella. Mikäli Thompson ottaa välittömästi ottelusta tukevan otteen ja painostaa edellistä suoritustaan aggressiivisemmin, hän voi tuhota Woodleyn minuuteissa.

Jos Thompson sortuu samaan taktiikkaan kuin ensimmäisessä kohtaamisessa, tulee Woodleyn paini ja voima viemään voiton ykköshaastajasta. Mitä pidemmälle ottelu etenee, sen paremmat mahdollisuudet Woodleylla voittoon.

On pakko luottaa siihen, että Thompsonin leirissä on kehitelty toimivampi suunnitelma revanssia varten. Syteen tai saveen on homman nimi.

Stephen Thompson ensimmäisen erän teknisellä tyrmäyksellä.

Woodleyn ja Thompsonin välisen ensimmäisen ottelun voit katsoa kokonaisuudessaan tästä: