UFC 209: Overeem vs. Hunt-ennakko

 

#3 Alistair ”The Reem” Overeem (45-15, 1 NC) vs. #8 Mark “Super Samoan” Hunt (12-11-1)

Raskassarja

Yhdeksän vuotta sitten tämä kaksikko kohtasi toisensa japanilaisessa DREAM-promootiossa ja lukuisia taistoja myöhemmin sama vanha kaksikko astuu samaan kehään uudestaan viikonloppuna. Molemmat ovat toki kokeneet ensikohtaamisensa jälkeen kovia, erityisesti Alistair Overeem.

Hollantilainen koki jälleen kerran tyrmäystappion viime ottelussaan Stipe Miocicia vastaan. Overeem pystyi hädin tuskin kamppailemaan mestaruudesta väkevämpää amerikkalaista vastaan ja poistui häkistä avauserän tyrmäystappion kera. Häviö oli hänelle uran kymmenes tyrmäystappio.

Overeemin ottelutyyli on myös muuttunut. Liikkumista tapahtuu paljon enemmän ja ”The Reem” turvautuu yhä useammin yksittäisiin vastaiskuihin. Pystypainitilanteissa hänen polvi-iskunsa tekevät edelleen ääretöntä tuhoa ja vasemman käden ovela koukku on myös yksi Overeemin parhaimpia aseita jalkapotkujen kera.

Matossa Reemin paras ase on ehdottomasti giljotiinikuristus ja ylipäätänsä vahvat lukot, sekä hyvä hallinta päältä.

Suurimmaksi ongelmaksi koituu Overeemin leuka, joka ei tunnu enää kestävän laisinkaan isoja iskuja. Eikä ihme. Hollantilainen potkunyrkkeilijä on otellut kehissä ja häkeissä jo yli 60 kertaa. Se näkyy ja tuntuu Overeemin otteissa merkittävästi.

Mark Hunt palaa häkkiin sitten pettymyksen täytteisen Brock Lesnar-ottelun, joka päättyi Huntin tappioon ja pienimuotoiseen pr-kriisiin Lesnarin jäätyä kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä.

Huntin kohdalla juuri mikään ei ole muuttunut. Häkkiin astuu sama vanha ”Super Samoan”, joka tyrmää kollegoitaan yhdellä kosketuksella. Huntin vaarallisimpia aseita ovat edelleen alakoukut ja takakädet. Parasta Huntin ottelemisessa on tämän ajoitus ja tarkkuus. Kun ne loksahtavat kohdilleen – miehiä tippuu.

Kuten aina, niin myös nyt on myös selvää, että Huntin iankaikkiset heikkoudet piilevät matossa ja mattopuolustamisessa. Mikäli ottelu päätyy mattoon, tulee Huntilla olemaan todella tukalat paikat.

Overeemin heikko leuka todennäköisesti koituu taas tämän kohtaloksi. Hollantilainen ei ole enää nykyään pahemmin hakenut alasvientejä tai voittoja matto-ottelemisen kautta yhtä paljon kuin ennen. Hunt aloittaa jahtaamisen jo ensimmäisestä sekunnista lähtien ja tulee ajoittamaan tiputtavan pommin jo avauserässä.

Mark Hunt tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.