UFC 209: Nurmagomedov vs. Ferguson-ennakko

 

#1 Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (24-0) vs. #2 Tony “El Cucuy” Ferguson (23-3)

Kevytsarja

Kevytsarjan väliaikainen mestaruusvyö on panoksena UFC 209-tapahtuman esipääottelussa. Kyseessä on yksi kevyen sarjan UFC-historian tasokkaimmista mestaruusotteluista, kun vastaan asettuvat Khabib Nurmagomedov ja Tony Ferguson.

Ottelu on täyteen ängetty taitoa ja menestystä molemmin puolin. Paperilla monipuolisempi ottelija on Ferguson, joka saapuu otteluun peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa. ”El Cucuy” on lähellä täydellistä ottelijaa, vaikka hänen ottelutyylinsä ei olekaan kovin perinteinen. Hän taitaa taktisen, sekä riskialttiin nyrkkeilyn läheltä. Ferguson ymmärtää myös käyttää potkuja ja takakierteisiä iskuja etäisyyden avulla. Hänellä on todella tehokkaat kuristukset matossa ja painitaustan avulla on hän ylipäätänsä tasokas, sekä monipuolinen matto-ottelija.

Itsevarmuutta täynnä oleva Ferguson on kovakuntoinen täysien erien ottelija, jolta tuntuu löytyvän ratkaisu pulmaan kuin pulmaan. Hetkittäin riskialtis otteleminen ja monien iskujen vastaanottaminen on kuitenkin aiheuttanut ongelmia häkissä, mutta vahvamielinen Ferguson on nopeasti selättänyt poikkeuksetta vaikeudet ja ottanut ottelun takaisin haltuunsa.

Kun puhutaan UFC:n parhaasta painijasta ja ylivoimaisemmasta matto-ottelijasta, on keskustelun aiheena eittämättä Nurmagomedov. Dagestanilainen on vahvin ja teknisin painija kevyessä sarjassa. Hänen otteestaan ei tunnu kukaan pääsevän irti, sillä hän on yksinkertaisesti liian voimakas ja tekninen.

Nurmagomedovin ottelutyyli on työlästä painia, jonka avulla hän painostaa loppuun saakka taukoamatta hetkeäkään erän aikana. Hän on äärimmäisen taitava ottamaan tyhjät pois vastaanottamatta iskuja ja lähietäisyydeltä hän pystyy viemään kenet tahansa mattoon. Venäläisen repertuaari on laaja, joten heittoja ja kampituksia riittää. Jatkotilanteissa Nurmagomedovin hallinta matossa on vailla vertaistaan. Kukaan ei hallitse yhtä vakuuttavasti vastustajia päältä, kuin Nurmagomedov. Hänen altaan ei yksinkertaisesti pääse pois. Hallinta yhdistettynä lukuisiin väkeviin mattoiskuihin ja lukkoihin tekevät venäläisestä ansaitusti todella pelottavan haasteen kenelle tahansa.

Ferguson loistaa kirkkaimmillaan, kun hän saa tilaa ja aikaa. Ongelmaksi koituu se, että Nurmagomedov vie nämä asiat pois ehdoitta. Amerikkalainen joutuu väistämättä todella kovalle puolustuskannalle vapaaottelun parasta painijaa vastaan ja tähän kaatuvat Fergusonin haaveet voitosta. Venäläinen pitää kaasun pohjassa koko ottelun ajan ja tulee saamaan valtaosan, ellei jopa jokaisen, alasvienneistään perille.

Khabib Nurmagomedov mattoiskuilla kolmannessa erässä.