UFC 207: Nunes vs. Rousey-ennakko

 

(C) Amanda ”The Lioness” Nunes (13-4) vs. #1 Ronda ”Rowdy” Rousey (12-1)

Naisten kääpiösarja (61 kg)

Yli vuosi on vierähtänyt siitä, kun Ronda Rousey viimeksi nähtiin Octagonissa. Harva osasi odottaa näin pitkää poissaoloa Holly Holmille kärsityn tyrmäysvoiton jälkeen, mutta nähtävästi ”Rowdyn” ammattilaisuran ensimmäinen tappio jätti syvempääkin syvemmät arvet. Tosin vielä ei tiedetä, että kuinka pysyvistä jäljistä on kyse.

Nyt on aika astua takaisin parrasvaloihin suuren yleisön eteen. UFC 207-tapahtuman pääottelussa Rouseyn uraa ja perintöä mitataan vuoden odotetuimmassa paluumittelössä ja onkin sopivaa, että Rouseyn tasoista tähteä odottaa mestaruusottelu ja mahdollisuus haalia takaisin viime vuoden marraskuussa menetetty vapaaottelun kuningattaren kruunu.

Nykyinen mestari Amanda Nunes on kuitenkin osoittanut useasti olevansa monipuolinen ja vaarallinen ottelija, joka ei helpolla anna omaansa pois.

Ensimmäiset paineet Nunes selätti jo UFC 200-tapahtumassa tuhoamalla Rouseyn vanhan arkkivihollisen Miesha Taten alta aikayksikön. ”Lionessin” tehokkuus tulee ilmi hänen recordistaan löytyvien kahdentoista lopetusvoiton avulla ja hänen voittosarakkeestaan löytyy kattava kokoelma tyrmäys- ja kuristusvoittoja. Nunes on mahdollisesti painoluokan tehokkain pystyottelija ja hänen otteissaan korostuvat voimakkaat suorat ja väkevät potkut. Matossa hän tietää milloin ryhtyä hakemaan luovutusotteita, mutta tekee myös järjettömän kovaa tuhoa aggressiivisella mattolyömisellä.

Brasilialaisen itseluottamus on kasvanut kamppailuista toiseen tämän neljän ottelun voittoputken aikana, mutta eittämättä uran suurin testi saapuu eteen vasta nyt.

Rousey oli ja on yhtä kuin naisten vapaaottelu, eikä suotta. Harva on onnistunut järjestämään otteluistaan yhtä huikeita ja yksipuolisia spektaakkeleita, joiden lopputulos tiedettiin varhain etukäteen jo ennen ottelun todellista loppua.

Hän on äärimmäisen taitava kääntämään vastustajan painostuksen tätä vastaan ja vastaamaan hyökkäyksiin judoheitoilla tai kaadoilla. Rouseyn pystyottelusta voi olla montaa mieltä, mutta lähitilanteissa hänen räjähtävyytensä on parhaimmillaan tyrmäävää. Pystypainissa Rousey on kaikista vaarallisimmillaan ja vahvan yläkroppansa avulla entinen mestari pystyy määräämään ottelun tahdin lähietäisyyksiltä.

Rouseyn dominanssi matossa on omaa luokkaansa ja tunnetusti Rousey pystyy uhkaamaan vastustajaansa lukoilla useista positioista.

Todella suoraviivaisesti otteleva Nunes hyökkää kovat piipussa. Mikäli mestari osuu aikaisin ja tarkasti, ovat Rouseyn päivät häkissä luetut, sillä hän ei kykene vastaanottamaan Nunesin kovia suoria. ”Rowdyn” onneksi hänen tuskin tarvitsee jahdata Nunesia, sillä mestari tulee itse hänen luokseen ja näin Rousey voi hyvinkin päästä vahvoihin asemiin pystypainissa. Mestarin puolustus heittoja kohtaan on katsomaton kortti mutta on yleisessä tiedossa, että Nunesin alasvientipuolustus ei ole murtamaton.

Ajattelevalla ottelusuunnitelmalla Nunes voi helposti nöyryyttää Holmin tavoin Rouseyta, mutta mestarin suoraviivainen ja päällekäyvä ottelutyyli avaa liikaa mahdollisuuksia Rouseyn voitolle.

Ronda Rousey luovutuksella ensimmäisessä erässä.