UFC 205: Woodley vs. Thompson-ennakko

 

( C ) Tyron “The Chosen One” Woodley (16-3) vs. #2 Stephen “Wonderboy” Thompson (13-1)

Välisarja (77 kg)

Välisarjan mestaruus on myös katkolla viikonloppuna New Yorkissa, kun Tyron Woodley ja Stephen Thompson ottavat toisistaan mittaa viiden erän ottelussa esipääottelussa.

Mestari Woodley on suoriutunut viimeisestä kolmesta ottelusta kaiken kaikkiaan hyvillä meriiteillä. Iso kiitos siitä kuuluu mestarin järjettömän hyvälle atleettisuudelle ja voimalle. Mestarin tärkein ase on tietenkin tämän oikea koukku. Hän osaa ajoittaa sen nopeasti ja tarkasti. Osuessaan puhtaasti vastustajat yksinkertaisesti tippuvat suorilta jaloilta.

Woodley on voimapainija, jonka vajaa arsenaali näkyy erityisesti juuri pystyottelussa, mutta räjähtävyys ja nopeus ovat useasti korvanneet Woodleyn puuttuvat taidot muilla osa-alueilla. Hän on fysiikkansa puolesta kykeneväinen ottelemaan täydet erät, mutta jos omistautuu liikaa aggressiivisille hyökkäyksille, hän saattaa väsyä myöhemmissä erissä.

”Wonderboy” Thompson on paha vastus mestarille. Rory MacDonald osoitti, että Woodley on helposti lyötävissä taktisella pisteottelemisella, jossa korostuvat etäisyys ja tarkkaan harkitut tekniset sarjahyökkäykset. Karatetaustainen Thompson on erinomainen rytmittämään hyökkäyksiä niin, että vastustajien on vaikea saada ottelusta kiinni ja päästä omaan rytmiin.

Siinä missä Woodleyn pystyottelu perustuu lähinnä yhteen voimalyöntiin, Thompson työkalupakista löytyy ties mitä. Hän voi hyökätä perinteisillä suorilla karatemaisilla nopeilla lyönneillä ja osumista riippumatta muistaa aina perääntyä turvaan. Paikaltaan ja liikkuessa hänen takakierrepotkut, pääpotkut, vartalopotkut ja vaihtopotkut lähtevät eleettömästi. Thompson taitaa myös väistöt ja yhden, sekä useamman lyönnin vastaiskut.

Kyseessä on välisarjan paras pystyottelija, joka ymmärtää omat vahvuutensa ja osaa soveltaa niitä virheettömästi.

Moni toisi esille Thompsonin mattotyöskentelyn, joka kieltämättä painottuu pitkälti puolustamiseen, mutta tämäkin osa-alue on hiottu Thompsonilla kuntoon. Kanadalainen ei tosin ole koskaan kohdannut Woodleyn kaltaista voimapainijaa, joten ykköshaastajan alasvientipuolustus joutuu varmasti koetukselle.

Woodleyn täytyy osua täydellisesti, jotta hän poistuu ottelusta voittajana. Muuten Thompson pääsee kaikessa rauhassa pilkkomaan mestarin jalkoja potkuilla ja pehmentämään ylävartaloa iskuilla, sekä toki potkuilla. Thompsonin taito hallia etäisyyksiä on vaikea rasti suoraviivaiselle Woodleylle, joka ei välttämättä saa ottelussa kovin montaa iskua perille kunnolla.

Stephen Thompson kaikin tuomariäänin.