UFC 205: Weidman vs. Romero-ennakko

 

#2 Chris “The All-American” Weidman (13-1) vs. #4 Yoel “Soldier Of God” Romero (11-1)

Keskisarja (84 kg)

Molemmat ottelijat tekevät paluunsa viikonloppuna Octagoniin pitkän tauon jälkeen. Keskisarjan tilanne on selkeytynyt huomattavasti Luke Rockholdin loukkaantumisen myötä ja tämä mittelö ratkaisee mitä todennäköisemmin seuraavan keskisarjan ykköshaastajan.

Entinen mestari Chris Weidman on alla olevasta tappiosta huolimatta edelleen jokaisen kehun veroinen ottelija. Häneltä löytyy hihastaan useita eri kuristuksia pystystä ja matossa, jolla lopettaa otteluita. Hänen alasviennit ovat tehokkaita ja tarkkaan ajoitettuja. Weidman löytää yleensä tiensä nopeasti dominanttiin positioon matossa ja pystyy lopettamaan ottelun monella eri tapaa. Kunto ja painostus kestävät täydet viisi erää, joten amerikkalaisen kanssa joutuu sinnittelemään kaikin mahdollisin keinoin.

Pystyssä Weidmanin parhaimpia keinoja hallita häkkiä ovat etäisyydet ja liikkuminen. Hän antaa ymmärtää tekevänsä jotain, mutta tekeekin muuta. Tämä yhdistettynä hänen tekniseen nyrkkeilyyn ja muutamiin vahvoihin potkuihin tekevät Weidmanista hyvin monipuolisen ottelijan.

Muutamaan otteeseen Weidman on joutunut avauserissä pulaan, mutta on yleensä selvinnyt tiukoista tilanteista kestävyytensä avulla. Se on aidosti yksin Weidmanin tärkeimmistä ominaisuuksista.

Ja kukapa voisi olla Yoel Romeroa vaarallisempi avauserän ottelija, kun puhutaan puhtaasti räjähtävästä voimasta?

Kuubalainen kantaa rutkasti lihasta mukanaan ja sen myötä paljon voimaa. Hänen puolustava ja hyökkäävä paini ovat kokemuksen, mutta myös fysiikkansa avulla rautaisessa kunnossa. Romero tapaa hyökätä aggressiivisen räjähtävästi yksittäisten iskujen avulla, kuten takakierteinen lyönti, hyppypolvi ja puhdas alakoukku. Romeron jokainen hyökkäys voi lopettaa ottelun.

Hän kuitenkin hiipuu selkeästi ottelun edetessä seuraaviin eriin. Romero silmiinpistävästi ottelee vaisummin ja raskaammalla jalalla myöhemmissä erissä, mutta on kuitenkin voimansa avulla onnistunut voittamaan jokaisen UFC-ottelunsa tyrmäyksellä viimeisintä kamppailua lukuun ottamatta, joka päättyi hajaäänivoittoon.

Mikäli Romero pääsee alussa yllättämään Weidmanin, voi amerikkalaisen ilta loppua todella lyhyeen, sillä kyse on niin suuresta uhasta. Romeron voima riittää voittoon, jos kuubalainen saa menestystä avauserässä. Weidman kuitenkin on kerta toisensa jälkeen osoittanut sinnikästä suorittamista ja aina vaikeuksien kautta voittoon. Hänen pystyottelu ja liikkuminen aiheuttavat Romerolle päänvaivaa läpi ottelun. Lisäksi jahka Romero väsyy, niin amerikkalaisen kunto ja paini auttavat suunnattoman paljon ottelun hallitsemisessa.

Chris Weidman kaikin tuomariäänin.