UFC 205: Tate vs. Pennington-ennakko

 

#1 Miesha “Cupcake” Tate (18-6) vs. #8 Raquel “Rocky” Pennington (8-6)

Naisten kääpiösarja (61 kg)

Painoluokan nouseva nimi Raquel Pennington on saanut kolmen ottelun voittoputken seurauksena uransa nimekkäimmän vastustajan. Viikonloppuna Penningtonilla on mahdollisuus aiheuttaa suuri yllätys naisten kääpiösarjassa, mikäli onnistuu peittoamaan Miesha Taten.

Pennington on häkissä armoton raataja ja roikkuu ihossa kiinni, kuin loputon takiainen. ”Rockyn” tyyli on ruma, mutta toimiva. Hän väsyttää vastustajia liikkuvalla ja raahaavalla pystypainilla, kunnes viskoo heitolla tai kaadolla mattoon. Penningtonin on ahkera ottelija ja pitää tempoa yllä mattoiskuilla ja koittaa sekoittaa väliin kuristuksia, mutta viimeistelyt ovat jääneet toistaiseksi vähälle viime aikoina.

Pystyottelussa Penningtonilla ei ole selkeää etua, sillä hänen ottelutyyliin ei kuulu tekninen saatikka tarkka iskeminen, mutta hänelle ei ole ongelma tehdä ottelusta rajua iskujen vaihtoa ja vastaanottaa muutama, jotta pääsee antamaan. Vahvuuksia on kunnon lisäksi ehdottomasti sitkeys ja leuka, koska kahdeksanneksi sijoitettua ottelijaa ei ole koskaan tyrmätty ja tililtä löytyy vain yksi keskeytystappio.

Entinen mestari Tate tarvitsee voittoa kipeästi säilyttääkseen paikkansa mestaruusjahdissa ja sijansa painoluokan paalupaikalla. ”Cupcaken” edellinen suoritus oli surkea ja paljasti jälleen kerran Taten heikkoudet pystyottelussa, mutta tekninen tyrmäystappio ei silti vie pois Taten kiistatonta ennakkosuosikin asemaa viikonlopun ottelun kannalta.

Taten paini ja pystyottelu ovat rutkasti paremmalla tasolla vastustajaansa verrattuna. Taten kokemus ja ansioluettelo koostuvat useista mestaruusotteluista ja rajuista taistoista, sekä kymmenestä keskeytysvoitosta.

Ykköseksi sijoitetun ottelijan pitäisi olla räväkämpää Penningtonia tarkempi pystyottelussa, mutta selkein ero kaksikon välillä tulee esille painissa ja alasvienneissä. Tate tuskin pystyy viimeistelemään Penningtonia, mutta vie ottelun kolmen erän päätteeksi.

Miesha Tate kaikin tuomariäänin.