UFC 205: Jedrzejczyk vs. Kowalkiewicz-ennakko

 

( C ) Joanna Jedrzejczyk (12-0) vs. #2 Karolina Kowalkiewicz (10-0)

Naisten korsisarja (52 kg)

Puolan kaksi parasta naisottelijaa kamppailevat korsisarjan mestaruudesta New Yorkin Madison Square Gardenilla. Molemmat luottavat vahvasti pystyotteluun ja painostukseen, joten tyylien puolesta luvassa on mahdollisesti yksi illan parhaimmista otteluista tekniseltä näkökulmalta katsottuna.

Haastaja Kowalkiewicz on mestarin tapaan taustaltaan ansioitunut thainyrkkeilijä. Hänen potkut ja lyönnit lähtevät todella väkevästi ja tarkkuudella. Ja kuten mestarikin, myös Kowalkiewicz on iskujensa suhteen volyymiottelija eli hyökkäystä tulee roppakaupalla.

Ominaista Kowalkiewiczille on tämän tuhotyö thaiclinch-asennosta. Hän ujuttaa sisään useita nopeita polvi-iskuja naamaan, sekä kehoon ja sekoittaa mukaan kyynärpäitä. Vastustajan perääntyessä Kowalkiewicz viimeistelee tapahtumaketjun koukulla, suoralla tai sarjalla.

Pystypainissa Kowalkiewicz on myös vahvoilla, mutta muutamista mattovoitoista huolimatta kyseessä on silti vahvasti pystyottelun kautta voittoja haaliva ottelija.

Hiljattain Claudia Gadelhasta selviytynyt Joanna Jedrzejczyk todisti pärjäävänsä haastavaa matto-ottelijaakin vastaan ja on ansaitusti suuri ennakkosuosikki viikonlopun ottelussa.

Korsisarjan mestari on armoton pystyottelukone. Kerta haastaja on volyymiottelija, mestari on kaksi kertaa vaarallisempi ja parempi sellainen. Thaiclinch on Kowalkiewiczin vahvuuksia ja toden totta myös mestarin ja taas kerran Jedrzejczyk vie tässäkin pidemmän korren.

Mestari on yksinkertaisesti haastajaa aktiivisempi ja hyökkäävämpi nopeiden sarjojen avulla. Lisäksi hänen arsenaali on monipuolisempi iskujen suhteen. Jedrzejczyk on myös monella tapaa tehokkaampi viimeistelijä ja vie väkisinkin vastustajat mukanaan pitkälle mestaruuseriin, jossa lopulta isketään viimeinen naula arkkuun.

Joanna Jedrzejczyk kolmannen tai neljännen erän tekninen tyrmäys.