UFC 205: Alvarez vs. McGregor-ennakko

 

( C ) Eddie Alvarez (28-4) vs. ( C ) Conor “The Notorious” McGregor (20-3)

Kevytsarja (72 kg)

Vuoden isoimman ottelukortin pääottelu sisältää kaksi eri painoluokan mestaria, mutta totutusti silmäparit kohdistuvat Conor McGregoriin ja tämän kahden mestaruuden jahtiin.

Firman ykkösnimi on toki ansainnut paikkansa kovilla puheilla, mutta myös varteenotettavilla näytöillä kahdessa eri painoluokassa. Höyhensarjassa McGregor todisti kaikille olevansa 65-kiloisten kiistaton kuningas ja tiputti voittamattoman Jose Aldon patentoidulla vasurillaan. Sittemmin McGregorin tyrmäysvoitot ovat jääneet välistä, mutta irlantilaisen käsissä silti voimaa.

McGregor hyökkää välillä hämmentävistä kulmista, mutta suurimman osan ajasta hän painostaa vastustajia lukuisilla potkuilla ja kierrepotkuilla, jotka eivät välttämättä osu, mutta laittavat kilpakumppanin takajalalle kohti häkin seinää. McGregorin kovat suorat lyönnit alkavat lentämään häkin seinää vasten painostettua vastustajaa kohti ja tilanne päättyy pitkälti siihen paikkaan. Irlantilaiselta tavataan nähdä myös syöksyviä alakoukkuja ja taktisia jalkapotkuja. Hän on erinomainen hallitsemaan häkkiä pystyottelulla ja liikkumisella.

Välisarjan vierailu nostatti kuitenkin muutamia kysymyksiä McGregorin kunnosta ja mattotaidoista. Ei missään nimessä pidä unohtaa, että keväällä Nate Diaz kuristi jo toisessa erässä väsyneen ja horjuvan McGregorin.

Kaikesta huolimatta suurimmat paineet ovat Eddie Alvarezilla. Paperilla amerikkalaisen mahdollisuudet eivät ole niin heikot, mitä suuren yleisön mielipide antaa ymmärtää.

Alvarez on taustaltaan nyrkkeilijä ja raakojen otteluiden konkari, jonka leuka on pelastanut hänet useasti kiperistä tilanteista. Kevyen sarjan mestari ottelee mielellään lähietäisyydeltä ja ei herpaannu painostuksen alaisena, vaan ampuu takaisin tarkkuudella. Vahvimmat aseet ovat hänen koukkunsa, jotka lähtevät todella nopeasti. Hän ei käytä potkuja, vaan enemmänkin jalkatyöskentelyä ja painia, jotta pääsee vastustajan lähelle.

UFC:ssä Alvarez on painillaan kaatanut kumoon muutamia isoja nimiä. Se ei ole ollut nättiä, mutta sangen tehokasta. Philadelphialainen pystyy pitämään painetta yllä loppuun saakka ja hänen rautainen kontrolli pystypainissa ja matossa väsyttää, sekä murtaa vastustajia.

Alvarezin paini nousee isoimpaan asemaan pääottelussa. McGregorilla on tunnetusti aavistuksen heikko alasvientipuolustus, mutta yksikin virhe ja irlantilainen pääsee matosta nopeasti takaisin jaloilleen. Mielenkiintoista on myös nähdäänkö ottelussa hurjia puhelinkoppikahakoita, jotka luonnollisesti palvelevat nopeampaa ja räjähtävämpää Alvarezia. Mikäli McGregor joutuu amerikkalaisen painimankeliin, voi ilta koitua todella pitkäksi höyhensarjan mestarille.

Uskaltaako sitä enää veikata McGregoria vastaan? Useampaan kertaan moni on joutunut perumaan puheensa ja polvistumaan irlantilaisen edessä.  Kaikista Alvarezin etulyöntiasemista huolimatta – kunto, paini, painostus, nopeus – McGregorin mystiikka tuntuu vievän aivan kaikesta voiton. Moni näkee jo silmissään McGregorin avauserän tyrmäysvoiton, allekirjoittanut myös, mutta siihen asti edessä on vielä perusteltavia syitä Alvarezin voitolle.

Eddie Alvarez toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä.