UFC 204: Bisping vs. Henderson-ennakko

 

( C ) Michael “The Count” Bisping (30-7) vs. #13 Dan “Hendo” Henderson (32-14)

Keskisarja (84 kg)

Keskisarjan mestaruus on katkolla viikonlopun pääottelussa. Michael Bisping ja Dan Henderson ottivat erää jo kauan sitten UFC 100-tapahtumassa, jossa nähtiin yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista tyrmäyksistä UFC:n historiassa, mutta luonnollisesti tilanne on täysin eri seitsemän vuoden jälkeen.

Haastaja Henderson ottelee häkissä viimeistä kertaa, joten häneltä voidaan odottaa tavallista railakkaampaa suoritusta. Fakta lienee silti, että mitään uutta ”Hendo” ei kuitenkaan tuo häkkiin viimeistä koitostaan varten.

Kolmella eri vuosikymmenellä ammatikseen vapaaottelua harjoittanut Henderson on tietenkin tunnettu yhdestä asiasta – oikeasta takakädestä. Henderson on vuosien saatossa hävittänyt häkissä painitaitonsa, nopeuden ja kestävyyden, mutta voima on edelleen tallella. Takakäden lisäksi Henderson kokeilee paikoittain pääpotkua vai jalkapotkuja, mutta vaaniminen ja potkut ovat kaikki oikean takakäden alustamista varten.

Amerikkalaisen murheeksi leuan kestävyys on myös harmillisen heikko, vaikka selvisikin Hector Lombardin hyökkäyksestä viime ottelussa. Hendersonin pystyy tiputtamaan hyvin ajoitetuilla iskuilla ja liikkumisella, mutta koskaan häntä ei pidä aliarvioida, edes hänen viimeisessä ottelussa.

Mestari Bisping on ottanut suuria askeleita eteenpäin vapaaottelijana. Hänen nyrkkeily on teknisempää ja tehokkaampaa. Hän tekee tauotta töitä häkissä liikkumisella ja lukuisilla sarjoilla. Bisping on tällä hetkellä paras versio itsestään tiedon, taidon ja kokemuksen perusteella. Hän ei väsy helposti ja todisti aikaisemmin tänä vuonna pystyvänsä edelleen ottelemaan loppuun saakka viisieräisissä mittelöissä, kun hän kukisti Anderson Silvan helmikuussa kaikin tuomariäänin.

Paperilla Bispingillä ei tulisi olla ihmeellisimpiä ongelmia Hendersonin kanssa. Brittiläinen liikkuu paremmin, hyökkää monipuolisemmin ja jaksaa selkeästi vastustajaansa pidempään häkissä. Bisping tekee rutkasti enemmän töitä häkissä nyrkkeilyllään ja pystypainillaan jokaisessa erässä, kuin Henderson.

Mutta.

Amerikkalaisen oikea takakäsi on edelleen silti ase, jolla hän pystyy voittamaan kenet tahansa keskisarjassa ja yksi oikeaan paikkaan ajoitettu isku riittää Hendersonille, lisäksi hänellä ei ole tässä ottelussa mitään menetettävää, joten haastaja saattaa ottaa myös riskejä hyökkäyksissään.

Kotietu on silti massiivinen hyöty Bispingille ja ottelun edetessä myöhempiin eriin Henderson eittämättä hiipuu kyydistä pois. Bisping pystyy lopettamaan Hendersonin ensimmäisten erien aikana omalla pystyottelulla, sillä ”Hendon” leuka ja kroppa ovat yksinkertaisesti kokeneet liikoja.

Michael Bisping teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.