UFC 204: Belfort vs. Mousasi-ennakko

 

#5 Vitor ”The Phenom” Belfort (25-12) vs. #9 Gegard Mousasi (39-6-2)

Keskisarja (84 kg)

Manchesterin esipääottelussa brasilialainen legenda Vitor Belfort palaa häkkiin tappiollisen ottelun jälkeen Ronaldo Souzaa vastaan. 39-vuotiaan otteet ovat hidastuneet merkittävästi ja sanomatta selvää, että kyseessä ei ole enää sama ottelija, kuin vuosia sitten.

Belfortin hyökkäykset ovat edelleen yksittäisissä räjähtävissä sarjoissa. Niistä kuitenkin uupuu takavuosien nopeus, tarkkuus ja voima. Belfortin potkut ovat kuitenkin kehittyneet uran ehtoopuolella ja hänen ajoitus on edelleen kohdillaan. ”Phenomin” mattopuolustus on näyttänyt ajoittain todella kelvottomalta, eikä ole sattumaa, että viimeisimmät häviöt ovat tulleet kaikki matossa.

Konkarin rahkeet harvemmin riittävät enää voittoon nuorempia ottelijoita vastaan ja varsinkin, jos vastassa on monipuolinen vastustaja.

Ja sellainen on juuri Gegard Mousasi. Hollantilainen antoi pitkästä aikaa kannattajilleen aihetta iloon, kun hän tyrmäsi näyttävästi Thiago Santosin avauserässä UFC 200-tapahtumassa. Pikantti suoritus oli loistava näyte siitä, mihin Mousasi kykenee hyvänä päivänä.

Mousasin arsenaali on laaja kaikilla osa-alueilla. Tekninen potkunyrkkeily yhdistettynä todella tarkkaan ajoittamiseen on myrkkyä kenelle tahansa. Mousasi ymmärtää myös strategisen ottelemisen ja pystyy jäädyttämään otteluita kaukaa etäisyyksien avulla, sekä kulmien hyvällä hallinnalla.

Tietysti entinen Strikeforce-mestari on myös erittäin tehokas matto-ottelija. Mousasi hallitsee vastustajia poikkeuksellisen hyvin selästä ja päältä, sekä pystyy uhkaamaan jatkuvasti eri lukoilla tai kuristuksilla. Hollantilaisen alasvientejä on todella hankala pysäyttää, ellei vastassa ole erinomainen painija.

Mousasilla ei pitäisi olla ongelmia millään osa-alueella Belfortin kanssa. Yhdeksänneksi sijoitettu ottelija pystyy kontrolloimaan pystypainin kautta mielin määrin ottelua häkin seinää vasten, josta Mousasi pystyy helposti etenemään heiton tai kaadon kautta mattohyökkäyksiin Belfortia vastaan. Pystyssäkin Belfort tulee huitomaan lähinnä ilmaa, ellei Mousasi uinahda pahemman kerran.

Hollantilainen tykkää yleensä otella mahdollisimman riskittömästi, joten odotettavissa on nopea mattotaisto, jonka seurauksena Mousasi kuristaa brasilialaisen konkarin avauserässä.