UFC 203: Werdum vs. Browne-ennakko

 

#1 Fabricio “Vai Cavalo” Werdum (20-6-1) vs. #7 Travis “Hapa” Browne (18-4-1)

Raskassarja

UFC 203-tapahtuman esipääottelussa nähdään revanssi vuoden 2014 taistosta Fabricio Werdumin ja Travis Brownen välillä. Paljon on tapahtunut sitten ensimmäisen ottelun ja kuilu kahden kamppailijan välillä on jatkanut kasvuaan.

Toukokuussa mestaruuden hävinnyt Werdum saapuu ensimmäistä kertaa tappion saattelemana häkkiin yli neljään vuoteen, mutta viime ottelun todella kehnosta suorituksesta huolimatta brasilialainen on suuri ennakkosuosikki.

Kuten tiedämme, Werdumin pystyottelu otti Rafael Cordeiron alaisuudessa järkyttävän ison askeleen eteenpäin. Entinen mestari tulittaa nopeilla sarjoilla läheltä ja kaukaa tarkkuudella. Hän sekoittaa mukaan vielä laajan valikoiman erilaisia takakierrepotkuja kehoon ja päähän. Hyppypolvet ovat myös osa ”Vai Cavalon” arsenaalia.

Erinomaisen pystyottelun ohella Werdum on myös raskaansarjan paras matto-ottelija. Hän hyökkää alasvienneillä, mutta antaa myös vastustajien viedä mattoon, koska brasilialaisen guardi on murhaavan tehokas. Werdumin vahvimpia kuristuksia ovat giljotiini ja triangeli, mutta hyökkää myös käsilukoilla.

Ainoa merkittävä miinus Werdumin ottelemisessa on tämän leuka, sillä yksikin tarkka isku voi tiputtaa entisen mestarin todella lujaa kanveesiin, kuten nähtiin Stipe Miocicia vastaan.

Tosin sama ongelma vaanii myös Travis Brownea, mutta seitsemänneksi sijoitettu ottelija kamppailee myös muiden vaikeuksien kanssa.

Browne näytti jo kaksikon ensimmäisessä kohtaamisessa selkeästi heikommalta osapuolelta yksinkertaisemman pystyottelun takia. ”Hapa” luottaa yksittäisiin isoihin iskuihin ja potkuihin, mutta harvemmin nitoo yhteen teknisen sulavia sarjoja. Voimalyöjänä tunnettu havaijilainen tiedetään tappavista kyynärpääiskuista, mutta isossa kuvassa asekalusto jää todella vajaaksi Werdumiin verrattuna.

Matossa Brownen mahdollisuudet Werdumia vastaan ovat melko nollissa. Brasilialainen pystyy viemään amerikkalaisen toistuvasti mattoon ja tekemään tuhoa monella eri tavalla, joko mattoiskujen tai kuristusyrityksien avulla. Todella painostavaa ja ennen kaikkea teknistä pystyottelua harjoittava Werdum tulee olemaan toistuvasti iskujen vaihdoissa kuskin paikalla jokaisessa erässä, mutta vaara vaanii silti Brownen yksittäisissä iskuissa.

Fabricio Werdum giljotiinikuristuksella toisessa erässä.