UFC 203: Miocic vs. Overeem-ennakko

 

( C ) Stipe Miocic (15-2) vs. #3 Alistair “The Reem” Overeem (41-14, 1NC)

Raskassarja

Viikonlopun pääottelu suo Alistair Overeemille mahdollisuuden saavuttaa sen viimeisen puuttuvan pystin palkintokaapistaan, UFC-mestaruuden.

Hollantilainen saapui UFC:hen järjettömän kovan suosion ja odotuksien kera, mutta silloinen tyyli ei enää toiminut maailman parhaimpia vastaan Octagonissa. Sittemmin Overeem on sopeutunut ja tällä hetkellä hän on ajattelevaisempi ja teknisempi, kuin koskaan aikaisemmin.

”Reem” kiertää vastustajaansa vasemmalle ja tekee systemaattisia avauksia kokeneen potkunyrkkeilijän elkein. Hän pehmittää vastustajan liikkumista todella vahvoilla jalkapotkuilla ja vartalopotkuilla. Keskivartalo saa lisää kuritusta, mikäli Overeem pääsee jakelemaa musertavia polvi-iskuja thaiclinch-otteesta. Overeemin tuhoisin isku on tämän vasen koukku, jonka hän heittää samalla asennon vaihdon aikana. Vaikealukuinen koukku on sama isku, jolla Overeem salakavalasti tyrmäsi Junior Dos Santosin.

Hauska knoppitieto on se, että hollantilaiselta tyrmääjältä löytyy uralta enemmän voittoja luovutuksella, kuin tyrmäyksellä, mutta UFC:ssä toistaiseksi Overeem ei ole joutunut mattotaistoihin.

Mestari Stipe Miocic on tällä hetkellä UFC:n tehokkain tyrmääjä raskassarjassa. Mestarin eittämättä kovin ase on tämän lyhyt oikea suora tai koukku. Miocicilta löytyy niin paljon voima, että hän pystyy yhdellä iskulla tiputtamaan kenet tahansa lähietäisyydeltä ja ollessaan liikkeessä. Tähän lisättynä Miocic on nyrkkeilijänä tekninen ja liikkuva sekä ennen kaikkea rauhallinen. Hän kykenee ottelemaan etäisyyksillä Overeemin tavoin, mutta tekee myös tuhoisaa jälkeä läheltä lyhyillä iskuilla. Väistöt ja liikkuminen ovat Miocicin hyviä puolia myös ja nämä tukevat lujaa mestarin tiputtavia vastaiskuja.

Painijana Miocic on painoluokan parhaimpia alasviejiä ja ajoittaa jalkakaadot juuri silloin, kun vastustaja on tekemässä avausta.

Mikäli Miocic ei pääsi Overeemin vankasta puolustuksesta lävitse, niin hän eittämättä kääntyy vahvan paininsa puoleen. Hollantilainen on toki kokenut matto-ottelija ja erinomainen viimeistelijä kanveesissa, mutta mestarin otteet eivät kalpene haastajan rinnalla puolustamisessa. Yli viidenkymmenen ottelun kokemus tuo Overeemilla mittavan edun häkissä vietetyissä minuuteissa, mutta surullinen fakta on myös hollantilaisen paljon parjattu leuka, joka on kokenut kovia läpi uran ja varsinkin UFC:ssä. Hollantilaisella on myös ollut pidemmän aikaa ongelmia kunnon kanssa, siinä missä Miocic on ehta viiden erän kamppailija.

Olisi hienoa nähdä tekninen monen erän ottelu kahden tehokkaan ja teknisen pystyottelijan välillä, mutta Miocicin järjettömän kova voima ja Overeemin lasileuka antavat aihetta varhaiseen lopetukseen.

Miocic tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.