UFC 203: CM Punk vs. Gall-ennakko

 

Phil “CM Punk” Brooks (0-0) vs. Mickey Gall (2-0)

Välisarja (77 kg)

Kaksi vuotta valmentaja Duke Roufuksen alaisuudessa harjoitellut Phil ”CM Punk” Brooks tekee kauan odotetun ja mainostetun UFC-debyyttinsä viikonloppuna. Mitä voimme odottaa mieheltä, joka nousi showpainin huipulle ja jätti sen siirtymällä vapaaottelun karuun maailmaan, jossa Brooksia pidetään lähinnä kävelevänä sirkusaktina?

Videoiden ja monien lähteiden kommenttien perusteella häkkiin saapuu juuri niin 0-0 saldon veroinen ottelija, kuin olla ja voi. Brooks on käynyt läpi intensiivisen kahden vuoden vapaaotteluleirin, jonka aikana hänelle on opetettu BJJ:tä ja pystyottelua, mutta näiden tekniikoiden soveltaminen oikeassa ottelussa on toki täysin eri asia kotisaliin verrattuna. ”Punk” varmasti tietää oman pään sisällä, mitä haluaa ja aikoo tehdä, mutta pystyykö hän siihen? Tätä tohtii epäillä.

37-vuotiaan entisen showpainijan vastustaja on 24-vuotias nouseva tulokas Mickey Gall. Yhden UFC-ottelun veroinen Gall ei myöskään ole se ansioitunein kamppailija, mutta tulikaste on silti suoritettu ja vieläpä näyttävällä avauserän ensimmäisen minuutin lopetusvoitolla.

Gall tekee paljon avauksia lähinnä käsillään. Sarjat lähtevät sulavasti ja Gall tähtää kroppaa sekä päätä. Pistävän jabin avulla Gall hakee rytminsä ja etäisyytensä, kunnes ryhtyy tositoimiin painostavalla pystyottelulla. Hän yrittää ajaa lähietäisyyksien sarjoilla vastustajan häkkiä vasten, jonka jälkeen hän hyökkää voimakkaalla kahden jalan alasviennillä.

Matossa toistaiseksi Gallin ainoa tavoite näyttäisi olevan takakuristuksen saaminen, sillä kaikki Gallin ottelut amatöörinä ja ammattilaisena yhtä lukuun ottamatta ovat päättyneet kyseisellä kuristuksella.

Kaikki kunnia Brooksille häkkiin astumisen johdosta, mutta Gall näyttää olevan kaksikosta se, joka oikeasti tietää ja osaa soveltaa aikomaansa häkissä. ”Punkin” mahdollisuudet lepäävät ehkä yllättävässä giljotiinikuristuksessa, mutta todennäköisesti Gall vie luulot pois ensimmäisten minuuttien aikana useilla avauksilla ja lopulta viimeistelee matossa.

Mickey Gall takakuristuksella avauserässä.